Tgrt Haber
13 Kasım 2021 10:43

İslamofobi 'Call of Duty’e girdi: Yayıncı özür diledi

Dünyaca ünlü oyun Call of Duty’nin son oyunu Vanguard serisinde Kur'an-ı Kerim’in sayfaları kana bulandı. Bu durum tepkilere neden olunca oyun firması Activision-Blizzard, yayınladığı Arapça açıklamada söz konusu sahneler nedeniyle Müslümanlardan özür diledi.

İslamofobi 'Call of Duty’e girdi: Yayıncı özür diledi
call of duty vanguard,oyun,,kuranı kerim,

Dünyaca ünlü oyun Call of Duty’nin yeni serisi Vanguard geçtiğimiz aylarda oyun firması Activision-Blizzard tarafından duyurulmuştu. Geçtiğimiz hafta oyun severlerin merakla beklediği yeni oyun resmen yayınlanırken tartışmaları da beraberinde getirdi.  

KURAN SAYFALARI KANA BULANDI

Bazıları kana bulanan Kur'an-ı Kerim'den sayfaların oyunun Zombi modundaki Stalingrad haritasında bir zemine dağılmış olarak göründüğü tespit edildi.

İslamofobi 'Call of Duty’e girdi: Yayıncı özür diledi

MÜSLÜMANLARDAN ÖZÜR DİLEDİ

Birçok kullanıcıyı heyecanlandıran Call of Duty: Vanguard serisi İkinci Dünya Savaşı'nı konu ediniyor. Oyunun firması Activision-Blizzard, oyundaki Kur'an-ı Kerim sahnesi nedeniyle Müslüman kullanıcılarından özür diledi.

Görüntülerin oyuna yanlışlıkla dahil edildiğini belirten Call of Duty Orta Doğu sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklama yayınlandı.

İslamofobi 'Call of Duty’e girdi: Yayıncı özür diledi

“CALL OF DUTY HERKES İÇİN YAPILIR”

Call of Duty’nin herkes için yapılan bir oyun olduğunun belirtildiği açıklamada, “Geçen hafta yanlışlıkla dahil edilen, Müslüman toplumuna duyarsız içerikler vardı ve fark edildiği an oyundan çıkarıldı” denildi. Açıklamada derinden özür dilediklerini belirten firma, “Oyundaki gibi görünmemeliydi. Gelecekte bu tür olayların yaşanmaması için, durumu ele almak için kendi içimizde acil adımlar atıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Özrün ardından Kur'an sayfaları yerine oyundaki o bölüme boş sayfalar eklendi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...