Tgrt Haber
11 Ocak 2022 10:22

Metaverse cihazları cep telefonlarının yerini alacak

Facebook’un adını Meta olarak değiştirmesi ve metaverse (sanal evren) çalışmalarına ağırlık vermesiyle tüm dünyanın gündemi bir anda değişti. Metaverse’de arsa ve çeşitli mülk satın alanların sayısı her geçen gün artıyor. Öyle ki 2030’larda hayatımızın büyük bir kesimini metaverse’de geçireceğimiz öngörülüyor.

Metaverse cihazları cep telefonlarının yerini alacak
teknoloji,,sanal evren,,metaverse,,meta,,sanal gerçeklik,,artırılmış gerçeklik,

ABD New York’ta yer alan Future Today Enstitüsünün yöneticisi Melanie Subin, The New York Post'a metaverse hakkında dikkat çeken bir açıklama yaptı. Birçok uzmanın yanı sıra Subin de benzer bir açıklama yaparak, 2030 yılına kadar insanların büyük bir bölümünün metaverse'de olacağına inanıyor. 

Melanie Subin’e göre, pek çok insan metaverse’ü yalnızca iş için kullanacak. Ancak birçok insan ise günlük hayattan uzaklaşmak için sanal evreni tercih edecek.

AKILLI TELEFONLAR KADAR YAYGINLAŞACAK 

Uzmanlar, Meta'nın Oculus artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik cihazlarının yakın gelecekte çok daha yaygın hale geleceğini tahmin ediyor. 3D yazılım girişimi Cesium'un CEO'su Patrick Cozzi, bu cihazların akıllı telefonlar kadar yaygın olabileceğini söyledi. Hatta Facebook'un Oculus gözlüklerinin cep telefonlarının yerini tamamen alabileceğini belirtti.

Metaverse cihazları cep telefonlarının yerini alacak

Bugüne baktığımızda metaverse için bu tahminlerden çok uzak olduğumuzu görüyoruz. 2030 tahmini bile muhtemelen aşırı iddialı. Ayrıca bir artırılmış gerçeklik ya da sanal gerçeklik cihazını yarım saatten fazla takmış olan herkes bu teknolojinin daha çok yolu olduğunu bilir.

Sanal evren şu anda daha çok konserler ve oyunlar ile gündeme geliyor. Zaman zaman milyon dolarlık yat, ev, arsa satın alımlarıyla haberlere taşınıyor. Ancak özellikle teknoloji devlerinin bu alana yoğun bir yatırım yaptığını biliyoruz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...