Tgrt Haber
24 Ocak 2022 16:07

Metaverse'de çılgınlık had safhada: Ölen kayınpederin katılacağı düğün yapılacak

Son zamanların trendi metaverse'de bu da görüldü. Hindistan'da yaşayan bir çift, yakın zamanda düğünlerini sanal evren metaverse'de yapacaklarını duyurdu. Düzenlenecek etkinliğe ölen kayınpederin de katılacağı ifade edildi.

Metaverse'de çılgınlık had safhada: Ölen kayınpederin katılacağı düğün yapılacak
metaverse

Facebook'un duyurduğu metaverse çılgınlığı tüm hızıyla devam ediyor. Tüm dünyayı kasıp kavuran teknoloji, ülkemizde de epey ilgi gördü. Son zamanlarda alınan arsalar ve daha pek çok şey, artık fiziksel hayatın sanala doğru yöneldiğinin bir göstergesi haline geldi.

Bunun yanı sıra işi çılgınlığa vuranlarda oldu. Kısa süre önce Hindistan'da yaşayan bir çift, ülkedeki vatandaşları metaverse'ü duyurmak için düğünlerini bu evrende düzenleyeceklerini açıkladılar. 

METAVERSE'DE DÜĞÜN YAPILACAK

Hindistanlı çift, metaverse'de 'Harry Potter' temalı bir düğün gerçekleştirecek. 24 yaşındaki Dinesh Sivakumar Padmavathi ve 23 yaşındaki nişanlısı Janaganandhini Ramaswamy, bu davranışlarıyla Hindistan'da da bir ilke imza atmış olacak. Ancak metaverse'de gerçekleşecek düğünde ilginç bir olay da söz konusu.

Çiftin 6 Şubat tarihinde düzenleyeceği düğünde, 2 bin davetli katılım sağlayacak. Bu davetlilerden biri de; 2021 yılının Nisan ayında vefat eden büyükbaba olacak. Tüm bu etkinliği tasarlayan ekip, davetlilerin arasına bir avatar oluşturarak gelinin büyükbabasını da ekleyecek. 

ÖLEN KAYINPEDER DÜĞÜNE KATILACAK

6 Şubat’ta düzenlenecek olan düğüne 2 bin davetli katılacak. Hatta bu davetliler arasında gelinin geçtiğimiz Nisan ayında vefat eden büyükbabası da yer alacak. Metaverse düğününü tasarlayan ekip, gelinin büyükbabasının bir avatarını oluşturarak düğünde yer almasını sağlayacak.

Metaverse'de çılgınlık had safhada: Ölen kayınpederin katılacağı düğün yapılacak

Tamil Nadu eyaletindeki sokağa çıkma yasağı nedeniyle düğünler yalnızca 100 kişiyle sınırlı. Kalabalık nüfusuyla bilinen Hindistan'da ise düğünlere katılım çok fazla oluyır. Bu nedenle çift, fiziksel olarak 100 kişi katılmaktansa sanal ortamda 2 bin kişinin katılacağı bir düğün düzenlemeye karar verdi. Konuyla ilgili olarak Padmavathi; "Zoom'da çiftlerin evlendiklerini biliyorum ama daha ileri gitmek istedim. Ben de Hintlilere metaverse'ü tanıtmak istedim.” dedi. 

Metavers ile yakından ilgilenen Padmavathi, Hindistan Teknoloji Ensitüsünde proje ortağı olarak çalışıyor. Sanal evren teknolojisiyle ilgili video içeriklere de sahip olan Padmavathi, bu teknolojiyi yapacağı düğün sayesinde Hintli vatandaşlara da tanıtacağını ifade etti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...