Tgrt Haber
03 Nisan 2014 18:04

Microsoft Build 2014 çok hızlı başladı

Microsoft, San Francisco’da bugün başlayan 2014 Build konferansına hızlı girdi ve çok sayıda yazılım ve donanım duyurusu yaptı. Biz de etkinliğin ilk gününde tanıtılan tüm ürünleri sizler için derledik.

Microsoft Build 2014 çok hızlı başladı
windows phone 8.1, windows 8.1, microsoft build 2014, lumia 930, lumia 630, lumia 635, nokia, nesnelerin İnterneti, dokunmatik office,dokunmatik office,lumia 630,lumia 635,lumia 930,microsoft build 2014,nesnelerin İnterneti,nokia,windows 8.1,

Şirketin ilk duyuruları arasında, mobil işletim sistemi Windows Phone’a gelen 8.1 güncellemesi vardı. Yeni güncellemeyle birlikte işletim sistemi artık Cortana isminde bir kişisel asistan, yeni bir Action Center, kişiselleştirilebilir kilit ekranları ve arka planlar kazandı. İşletim sisteminin güncellemesi Mayıs ayından itibaren yayınlanacak ve yeni Lumia akıllı telefonlarla birlikte gelecek. Microsoft ayrıca Windows Phone 8.1′in kurumsal çalışmaya yönelik özelliklerinin de altını çizdi. Bunlar içerisinde kurumsal VPN, S/MIME şifreleme ve yeni mobil cihaz yönetimi özellikleri bulunuyor. Son olarak da Microsoft, 9 inç ve daha küçük boyuttaki cihazlardan işletim sistemi ücreti alınmayacağını açıkladı. Bilgisayar cephesinde ise Microsoft, 8 Nisan’da kullanıcıya sunulacak olan Windows 8.1 güncellemesini yayınladı. Bu güncelleme ile birlikte işletim sisteminin görev yöneticisi iyileştirildi, görevler arası geçiş geliştirildi ve mouse ile klavye kullanan kullanıcılar için Başlat Ekranı’nda değişiklikler yapıldı. Yani, modern Metro uygulamalar da artık Görev Yöneticisi’nde görünecek. Ayrıca yeni işletim sistemiyle birlikte Mağaza da Başlat Ekranı’na iğnelenmiş olarak gelecek.
Nesnelerin İnterneti için Windows
Microsoft, kısa zaman sonra, Nesnelerin İnterneti için, üreticilere maliyeti sıfır olacak bir Windows sürümü yayınlayacağını duyurdu. Bilmeyenler için, Nesnelerin İnterneti, günlük kullandığımız eşyaların birbirine tam manasıyla bağlanması anlamına geliyor. Bu eşyalar içerisinde de arabalar, buzdolapları, saatler gibi aklınıza gelebilecek her şey bulunuyor. Cihazlar birbirine bağlanarak, size daha kolay bir kullanım sunuyor. Microsoft’un bu kararının arkasında, pazar payını koruma isteği olduğu düşünülüyor.
Evrensel Windows uygulamaları
Microsoft bugün ek olarak bilgisayarlar, telefonlar, tabletler ve Xbox One ile çalışacak evrensel Windows uygulamalarını tanıttı. Yani, örneğin Windows 8.1 Güncelleme 1′deki Windows programları, Windows Phone geliştiricileri için de kullanılabilir olacak.
Dokunmatik cihazlar için yeni Office
Bir haftadan kısa bir süre önce, Microsoft iPad için Office’i duyurmuştu. Bilişim devinin bugün yaptığı açıklamada da, Office programlarının halen çalışma halinde olan ve özel olarak Windows tabanlı dokunmatik ekranlar için tasarlanmış sürümü tanıtıldı. Sunumda daha çok PowerPoint’e odaklanıldı ve Microsoft Office CVP’si Kirk Koenigsbauer, yeni Office’in ilk kullanıcı deneyimini geliştireceğini söyledi. Win32′de geliştirilmiş mevcut Office uygulamalarından ilham alarak, Koenigsbauer kullanıcıların son belgeleri, OneDrive’daki dosyaları ve taslaklar üzerinden yeni projeler açabildikleri bir sunum yaptı.
Lumia 930: Üst seviye akıllı telefon
Microsoft Build 2014 Konferansı’nda bugün ek olarak Nokia da yeni amiral gemisi telefonu Lumia 930′u tanıttı. Yeni cihaz, Mayıs ayında çıkacak Windows Phone 8.1 güncellemesini içerecek ve 5 inç ekrana, kablosuz şarja ve optik görüntü sabitleme özelliğine sahip 20 MP kameraya sahip olacak. 2.2 GHz Snapdragon 800 dört çekirdekli işlemciyle güçlendirilen telefon, Avrupa’da Haziran ayında 600 dolardan satışa çıkacak.
Nokia Lumia 630 ve 635: Bütçe dostu telefonlar
Nokia CEO’su Stephen Elop, Lumia 930′a ek olarak iki adet de makul fiyatlı yeni Lumia telefonları tanıttı. Mayıs ayında satışa çıkacak olan 630 ve 635, Windows Phone 8.1 ile satılacak ilk cihazlar olacak. Lumia 635′te 4G LTE desteği bulunurken, 630 yalnızda 3G destekleyecek ancak çift SIM kartlı seçeneği de bulunacak ve iki cihaz da dört çekirdekli 1.2 GHz Snapdragon 400 işlemciye ve 4.5 inç ClearBlack ekrana sahip olacak. Tek SIM’li 630, 159 dolardan, çift SIM’li 630 169 dolardan ve 635 de 189 dolardan satışa çıkacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...