Tgrt Haber
27 Haziran 2022 11:40 - Güncelleme : 27 Haziran 2022 11:44

NASA'dan Bir İlk: Bu Kez ABD Dışından Fırlattı, O Yer Tarihe Geçti!

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, tarihi boyunca bir ilke imza attı. Bu kez Avustralya'dan attı, kayıtlara geçti. İşte detaylar...

NASA'dan Bir İlk: Bu Kez ABD Dışından Fırlattı, O Yer Tarihe Geçti!
nasa,uzay,teknoloji

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, uzay çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Her geçen gün yeni kefişler yapan, Mars'ta durmaksızın veri toplayan NASA, kısa süre önce birtakım yeni roket fırlattı. Ancak NASA, bu kez farklı bir ilki de yaparak kayıtlara geçti. 

BBC'nin haberine göre NASA, sabah saatlerinde Avrustralya'nın kuzeyindeki Arnhem Uzay Merkezi'nde üçlü roket atışı gerçekleştirdi. Bu olayla birlikte Avustralya'daki Arhem Uzay Merkezi, ''NASA'nın ABD dışındaki tivari bir uzay limanındanm ilk kez roket fırlatılan yer'' olarak kayıtlara geçti.

NASA, BU KEZ AVUSTRALYA'DAN FIRLATTI

İlk kez Avustralya'daki ticari uzay üssünden roket fırlatan NASA, bu fırlatmanın Güney Yarımküre'de yapılacak astrofizik çalışmalarına olanak sağlayacağını bildirdi. Öte yandan bilim insanları da, fırlatılan roketlerlerle ilgili yorum yaptı. Buna göre NASA'nın son atışının, bir yıldızın ışığının yakınındaki gezegenlerin yaşanabililirliği üzerindeki etkisini incelemelerine yardımcı olabileceği söyleniyor. 

NASA'dan Bir İlk: Bu Kez ABD Dışından Fırlattı, O Yer Tarihe Geçti!

Arnhem Uzay Merkezi, dünyada ticari olarak işletilen ilk ve tek ekvatoral fırlatma sitesi olarak biliniyor.  Merkezin CEO'su Michael Jones, yaptığı açıklamada, "Olağanüstü bir başarıya imza attık ve Avustralya'nın uzay yolculuğu serüveninde büyük bir iz bıraktık." dedi. Diğer yandan NASA, 1995'ten bu yana Avustralya'da ilk kez roket fırlattı. Bir sonraki fırlatmanın ise 4 Temmuz'da gerçekleşeceği bildirildi. 

 

 

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...