Tgrt Haber
15 Ocak 2022 12:32

Milyonlarca dolar depozito toplamıştı: Elon Musk, alıcıların sabrını taşırdı

Milyarder iş insanı Elon Musk, 2019 yılında farklı bir tasarıma sahip Cybertruck aracını tanıttı. Aradan geçen 3 yıllık süreçte elektrikli pikap hakkında çok az bilgi paylaşıldı. Son olarak Tesla, aracın üretim tarihini erteledi.

Milyonlarca dolar depozito toplamıştı: Elon Musk, alıcıların sabrını taşırdı
tesla,,elon musk,,cybertruck,,elektrikli araç,

Elektrikli araç devi Tesla, Cybertruck modelini 2022 sonunda piyasaya sürmeye hazırlanıyordu. Ancak piyasadaki elektrikli pikap modellerinin artması nedeniyle Tesla, farklı bir yol çizmeye başladı. 

Sektördeki artan rekabete dikkat eden elektrikli araç devi, Cybertruck’ın üretim tarihini 2023’e erteledi. Şirkete yakın kaynaklar, Tesla’nın merakla beklenen aracına yeni özellikler ve fonksiyonlar ekleyeceğini söylüyor. 

Tesla, kısa süre önce resmi web sitesinde 2022 olarak gösterilen üretim tarihini kaldırmıştı. Bu arada, şirketin hisseleri de haberin ardından yüzde 7 değer kaybetti.

REKABETİN ARTMASI TESLA'YI KORKUTTU

Tesla’nın bu kararı Ford, Toyota, General Motors ve Rivian'ın elektrikli araç tanıtımlarının hemen ardından geldi. Bununla birlikte, Tesla 2019 yılındaki tanıtımın ardından Cybertruck ön siparişlerini başlattı ve 200 binden fazla kişi kayıt oldu.

Milyonlarca dolar depozito toplamıştı: Elon Musk, alıcıların sabrını taşırdı

İnsanlar, ön siparişlerde 100 dolarlık depozito ödedi. Yani Tesla, ön siparişlerden milyonlarca dolar aldı. Ancak aradan geçen üç yıla karşın yeterince bilgilendirilmeyen alıcıların sabrı taşmaya başladı. Yüzlerce kişi, Twitter’ı aktif kullanan Elon Musk’a bu konuda baskı yapıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...