Tgrt Haber
06 Ocak 2022 12:37

Tofaşcılara güzel haber: Elektrikli model ile geri dönüyor

Kendini özgü tasarımıyla Türkiye’nin en popüler otomobillerinden olan Tofaş Şahin, devrim gibi bir değişiklikle asfaltı ağlatmaya geliyor. Tamamen yenilenen elektrikli motoru ile yollara çıkacak Elektrikli Tofaş Şahin’in çıkış tarihi açıklandı.

Tofaşcılara güzel haber: Elektrikli model ile geri dönüyor
Tofaş,Şahin,Elektrikli araç

İlk çıktığı zamandan bu yana kadar Türkiye’nin en popüler otomobili olan Tofaş Şahin, devrim gibi bir değişiklikle yollara geri dönüyor. Üretim bandından en son olarak 2002 yılında çıkan Tofaş Şahin’in şuan ikinci el piyasasında temiz bir modeli en düşük 50 60 bin TL’ye satılıyor. Hasarlı ve bakımsız modellileri ise artık hurdalığın yolunu tutuyor. 

PİYASA GÖZLENDİ KARAR VERİLDİ: ELEKTRİKLİ DÖNÜYOR

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Etiyopya yeni nesil Tofaş Şahin için devrim olacak adımları açıklamıştı. Fakat teknik nedenlerden dolayı bu proje yarım kaldı. Yapılan açıklamada, Tofaş Şahin’in şase yapısından kaynaklı güvenlik açığı oluşturduğu ve bu sebepten dolayı otomobili yenilemekten vazgeçildiği bildirilmişti.

Tofaşcılara güzel haber: Elektrikli model ile geri dönüyor
Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Etiyopya yeni nesil Tofaş Şahin için devrim olacak adımları açıklamıştı.

Ne kadar proje bu sebepten dolayı iptalin eşiğine gelsede bir yandan çözümü için çalışmalara devam edildi.  Elektrikli araç üretiminin artması ve fosil yakıtlardan yavaş yavaş vazgeçen ülkeleri göz önünde bulunduran yetkililerin, yeni nesil Tofaş Şahin’in elektrikli motorlar gelmesine karar verdiği iddia edildi.

ELEKTRİKLİ TOFAŞ KLASİK TASARIMLA MI GELECEK?

Elektrikli motor seçeneğiyle satışa çıkacak olan yeni nesil Tofaş Şahin'in dış tasarımının nasıl olacağı da merak konusuydu. Basına yansıyan iddialarda tasarımının korunacağı belirtilmişti.  Tam aksine yetkililer ise tasarım ve dizayn aşamasından sonra mevcut fabrikalardan birinin elektrikli Tofaş Şahin için modernize edileceğini de söylüyorlar.

Tofaşcılara güzel haber: Elektrikli model ile geri dönüyor
Elektrikli motor seçeneğiyle satışa çıkacak olan yeni nesil Tofaş Şahin'in dış tasarımının nasıl olacağı da merak konusu

Böylece yeni nesil Şahin bu fabrikalardan birinde üretim bandına girecek. Elektrikli Şahin'in motoru için Bosch ile görüşmelerin yapıldığı da bir başka iddia. Asıl önemli olan ise otomobilin 2026 yılında satışa sunulmak istenmesi. Bunlar sadece iddia somut adımlar atıldıktan sonra resmi kaynaklardan açıklamalar da gelecektir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...