Tgrt Haber
17 Ekim 2021 21:54

Rus uzay aracı, ISS'i yörüngesinden çıkardı: Astronotlar acil durum moduna geçti

Rusya’ya ait bir uzay aracı, Uluslararası Uzay İstasyonu’nu (ISS) yörüngesinde iterek çıkardı. O sıra ISS’de bulunan astronotlar bu olayla birlikte acil durum moduna geçti.

Rus uzay aracı, ISS'i yörüngesinden çıkardı: Astronotlar acil durum moduna geçti
ISS,Uluslararası Uzay İstasyonu,Rusya,Uzay

NASA tarafından yayınlanan kozmonotların kontrol merkezindeki konuşma kayıtlarında, ISS’deki astronotlardan yörüngeden çıkıldığını dair acil durum mesajı alındığı belirtildi. İstasyonun Rusya’ya ait bölgesinde bir uzay aracının motorları test edilirken yörüngeden çıkmasına neden olduğu açıklandı.

Roket ve Uzay Şirketi Energiya’dan yapılan açıklamada, “Rusya’ya ait bölümünün ana operasyon kontrol grubunun eylemleri sayesinde istasyonun yönü hızlıca yeniden bulundu” ifadeleri kullanıldı.

HAYATİ TEHLİKE YOK

Roscosmos’tan yapılan açıklamada durumun mürettebatın hayatını tehlikeye atmadığı belirtildi. ABD’nin kontrol merkezi, Soyuz aracının motorlarının test sırasında kapanmadığını, ancak sadece yakıt tüketim sınırına ulaştığında durduğunu tahmin ediyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...