Tgrt Haber
20 Haziran 2022 11:30 - Güncelleme : 20 Haziran 2022 11:34

WhatsApp'a Bomba Yenilik: Güncelleme Herkese Sunuldu! Artık İstediğiniz Kişiyi Sessize Alabileceksiniz

WhatsApp dur durak bilmiyor. Popüler mesajlaşma uygulaması bir özelliğini daha devreye aldı. Artık grup görüşmelerinde istediğinizi sessize almak mümkün. İşte ayrıntıları...

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
WhatsApp'a Bomba Yenilik: Güncelleme Herkese Sunuldu! Artık İstediğiniz Kişiyi Sessize Alabileceksiniz
whatsapp,teknoloji

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni özelliklere kavuşmaya devam ediyor. Meta'ya ait platform, sosyal medya uygulamalarına özgü işlevler kazanırken, diğer yandan mevcut özelliklerinde de bazı değişikler yapıyor. 

WhatsApp, son birkaç haftada birden fazla özellikle güncellendi. Gerek emoji ile tepki verme, gerekse yeni gelen gizlilik ayarları, artık dünyadaki herkese sunulmaya başladı. Güncellemeler hızla yayılmaya devam ederken, yeni bir özellik daha sessiz sedasız herkese ulaşmaya başladı.

WHATSAPP'A BİR ÖZELLİK DAHA GELDİ

Daha öne WhatsApp'ın, grup görüşmeleri sırasında başka bir kullanıcıyı sessize almaya olanak tanıyan bir özellik üzerine çalıştığı ortaya çıktı. Söz konusu özellik, test sürecini geçmesiyle herkese sunulmaya başladı. 

https://twitter.com/wcathcart/status/1537510784539820032

Görüntülü görüşme uygulamaları Zoom ve MicrosoftTeams, gruptaki kişilerin sesini sadece yöneticinin kısmasına izin veriyor. Ancak WhatsApp, iki uygulamadan farklı olarak yeni özelliğiyle bir ayrıcalığa imza attı.

Popüler mesajlaşma uygulaması, grup görüşmelerinde birkaç yeni özelliğini kullanıma sundu. Buna göre WhatsApp'taki grup görüşmelerinde artık bir kişi, görüşmedeki diğer kişilerin sesini kısabilecek. Elbette bu durum kafalarda biraz da soru işaretlerine neden oldu. Çünkü bazı kişiler, şaka amaçlı başka birinin sesini kasıtlı olarak da kısabilir. Tabii bu da görüşmenin sağlıklı olarak geçmesine engel olabilir. 

WhatsApp'a Bomba Yenilik: Güncelleme Herkese Sunuldu! Artık İstediğiniz Kişiyi Sessize Alabileceksiniz

Grup görüşmelerinde ses kısmaya ek olarak WhatsApp, görüşme sırasında kişilerin birbirine özel notlar ya da mesaj göndermesine olanak tanıyan bir işlevi daha sundu. Ek olarak bir arama sırasıdna yeni bir katılımcı görüşmeye dahil olduğunda, bu durumu bildiren yeni bir özellik daha geldi. 

WHATSAPP GİZLİLİK AYARLARI GÜNCELLENDİ

WhatsApp, birkaç gün önce gizlilik ayarlarında çok önemli bir değişiklik yaptı. Meta'ya ait platform; kullanıcıların son görülme, profil fotoğrafı, durum bilgisi ve hakkında kısmını gizleyebileceği yeni bir özelliği devreye aldı. Gizlilikle ilgili gelen yeniliğe  buradan göz atabilirsiniz. 

Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...