Tgrt Haber
07 Temmuz 2021 09:44

15 Temmuz resmi tatil mi? 15 Temmuz’da sokağa çıkma yasağı olacak mı?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yaklaşırken vatandaşlar ‘’15 Temmuz tatil mi? 15 Temmuz resmi tatil olacak mı? 15 Temmuz hangi güne denk geliyor?’’ soruları akıllara gelmeye başladı.

15 Temmuz resmi tatil mi? 15 Temmuz’da sokağa çıkma yasağı olacak mı?
15 temmuz,tatil,resmi tatil

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için sayılı günler kaldı. 2016 yılında yaşanan acı olaydan sonra 15 Temmuz en anlamlı günler arasında yer aldı. Resmi tatil edilen günler arasında yer alan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yaklaşırken akıllara ‘’15 Temmuz resmi tatil mi15 Temmuz'da sokağa çıkma yasağı olacak mı?’’ soruları gelmeye başladı. İşte 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü hakkında bilmeniz gerekenler.

15 TEMMUZ RESMİ TATİL Mİ?


2016 yılında yaşanan olayın ardından 15 Temmuz, Demokrasi ve Milli Birlik Günü ilan edildi. Türkiye'de her yıl resmi olarak kutlanan 15 Temmuz bu yılda tatil olacak. 15 Temmuz, 2016 yılında Türkiye askerî darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden 240'ı aşkın sivil, polis ve askeri anmak için resmi tatil günü olarak ilan edildi. Kamu ve özel çalışanlarının tamamı Türkiye’de 15 Temmuz günü tatil sayılıyor. Perşembe gününe denk gelen 15 Temmuz tatiline 16 Temmuz Cuma günü de eklendiğinde Kurban Bayramı tatili uzamış olacak. 19 Temmuz Pazartesi yarım gün olan resmi tatilde tam güne tamamlandığında Kurban Bayramı tatili 11 gün olacak.

15 TEMMUZ'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü yaklaşırken insanlar, ‘’15 Temmuz günü sokağa çıkma yasağı olacak mı?’’ sorusunun cevabını merak etmeye başladı. Ancak 15 Temmuz sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 15 Temmuz gününde sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı tarih yakınlaştığı zaman belli olacak


15 TEMMUZ 2016 YILINDA NELER OLDU?


Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Yurtta Sulh Konseyi adıyla örgütlenen bir grup asker, 15 Temmuz 2016 yılında Türkiye Cumhurbaşkanına karşı darbe girişiminde bulundu. 16 Temmuz sabahı Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin gerçekleştirdiği operasyonlar ve Türk halkının darbeye karşı direnişi sonucunda darbe girişimi bastırıldı. Olaylar sonucunda darbeye karşı gelen 180 sivil, 62 polis, 6 asker hayatını kaybetti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi 4 kez ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı da birçok kez bombalandı. Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir otelde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı suikast girişiminde bulunuldu. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar başta olmak üzere pek çok komutan darbe girişiminde bulunanlar tarafından rehin alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Türkiye'nin birçok ilinde darbe karşıtı protesto gösterileri düzenlendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...