Tgrt Haber
11 Mart 2024 12:06 - Güncelleme : 11 Mart 2024 12:07

Dünyanın en sıcak 5 ülkesi 2024'te belli oldu

Sıcak hava sistemi birçok ülkeyi etkisi altına almaya devam ederken araştırmalar sonucunda dünyanın en sıcak 5 ülkesi 2024 verileri ortaya çıktı.

Editör: Murat Makas / Kaynak: insidermonkey
Dünyanın en sıcak 5 ülkesi 2024'te belli oldu

Dünyayı etkisi altına alan sıcak hava sistemi çoğu ülkede etkisini gösteriyor. Uzmanlar, ülkeleri de artık daha sıcak hava şartlarına karşı farklı önlemler geliştirmesi için uyarıyor.

Bilim insanları dünyanın en sıcak ülkelerinin iklim koşullarını araştırıyor. Dünyanın en sıcak ülkeleri 2024 verilerine göre belli oldu.

DÜNYANIN EN SICAK 5 ÜLKESİ

5. Birleşik Arap Emirlikleri

Ortalama Yıllık Sıcaklık = 28,9°C

Birleşik Arap Emirlikleri ağırlıklı olarak çöl iklimine sahip bir ülke. Yazlar sıcak ve kuraktır; yıllık ortalama sıcaklık 28,9°C civarındadır. Buna karşılık, kasım ayından şubat ayına kadar olan kış ayları, ülkenin yıllık yağış miktarının çoğunu aldığı yağışlı bir mevsimdir.

Dünyanın en sıcak 5 ülkesi 2024'te belli oldu - 1. Resim

4. Senegal

Ortalama Yıllık Sıcaklık = 29,0°C

Senegal, yıllık ortalama sıcaklığın 29°C olduğu tropikal savan iklimine sahiptir. Ülkede sıcak ve kurak bir yaz, temmuz ayından eylül ayına kadar süren yağışlı bir sezon yaşanıyor. Matam ülkenin en sıcak ve yağışlı bölgesi olarak öne çıkarken, Dakar ise en soğuk bölgesidir. Bu zaman diliminde yağışların azalması nedeniyle Kasım'dan Mayıs'a kadar olan dönem seyahat için en uygun zaman olarak kabul edilir.

Dünyanın en sıcak 5 ülkesi 2024'te belli oldu - 2. Resim

3. Katar

Ortalama Yıllık Sıcaklık = 29,1°C

Arap Yarımadası'nın kuzeydoğu kıyısında yer alan bir ülke olan Katar, çöl iklimine sahiptir. Ülkede mayıs ayından eylül ayına kadar süren ve yoğun kuru sıcaklığın hakim olduğu uzun yazlar yaşanıyor. Yaz aylarında sıcaklıklar 45°C'nin üzerine çıkabilmektedir. Kışlar daha ılıman geçer ancak sıcaklıklar 5°C'nin altına düşebilir. Yağışlar yalnızca kış mevsiminde görülür; kuzey bölgeleri güney bölgelerine göre %30 daha fazla yağış alır. Katar, Shamal rüzgarlarından etkileniyor ve yıl boyunca devam eden kum ve toz fırtınalarına yol açıyor. Katar'da ortalama sıcaklık 29,1°C civarındadır ve bu da onu dünyanın en sıcak ülkelerinden biri yapıyor.

Dünyanın en sıcak 5 ülkesi 2024'te belli oldu - 3. Resim

2. Mali

Ortalama Yıllık Sıcaklık = 29,2°C

Mali, Burkina Faso ile yakın rekabet içinde olan, dünyanın en sıcak ikinci ülkesidir. Yıllık ortalama sıcaklığın 29,2°C olduğu, sıcak ve kurak bir yaz döneminin yaşandığı tropik savan iklimi vardır. Ayrıca Mali'de mayıs ayından ekim ayına kadar yağışlı bir sezon yaşanıyor.

Dünyanın en sıcak 5 ülkesi 2024'te belli oldu - 4. Resim

1. Burkina Faso

Ortalama Yıllık Sıcaklık = 29,3°C

Burkina Faso, tropik savan iklimi ile karakterize edilen dünyanın en sıcak ülkesi unvanını taşıyor. Ülkede yıllık ortalama sıcaklığın 29,3°C olduğu sıcak ve kurak bir yaz yaşanıyor. Ayrıca mayıs ayından ekim ayına kadar uzanan yağışlı bir sezon yaşanıyor.

Dünyanın en sıcak 5 ülkesi 2024'te belli oldu - 5. Resim

Kaynak: insidermonkey
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...