Tgrt Haber
23 Haziran 2022 14:55 - Güncelleme : 23 Haziran 2022 14:56

Yeni evine kavuşan yangınzedenin sevinç gözyaşları

Yangında 870 evin zarar gördüğü Manavgat'ta 580 evin inşaatı devam ederken, tamamlanan evler yangınzedelere teslim ediliyor. Yeni evlerine geçecek vatandaşlara Türk Kızılayı tarafından koltuk takımı, mutfak masası, yatak grubu ve gardıroptan oluşan eşyalar teslim edildi. Yangında evi ve eşyaları yanan Durdu Cengiz, yeni evinde eşyalarının kurulumu yapılırken gözyaşlarını tutamadı.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Yeni evine kavuşan yangınzedenin sevinç gözyaşları
antalya,kızılay

Antalya'nın Manavgat ilçesinde geçen sene 870 evin zarar gördüğü yangında evlerini kaybeden vatandaşlar, felaket bir yılını doldurmadan yeni evlerine kavuşuyor. Yangınzede Durdu Cengiz, Kızılay tarafından yeni evlerinde kullanılmak üzere dağıtılan eşyaları görünce gözyaşlarını tutamadı.

EVLERİN YAPIMI HIZLA SÜRÜYOR

28 Temmuz 2021 tarihinde Yeniköy Mahallesi’nde çıkan Cumhuriyet tarihinin en büyük yangın felaketinin yaşandığı Manavgat’ta yangının yıldönümüne kısa bir süre kala yangınzedelere verilecek evlerin yapımı bir taraftan hızla devam ederken, tamamlanan evler de hak sahiplerine teslim ediliyor.

Yeni evine kavuşan yangınzedenin sevinç gözyaşları

Yangından en fazla etkilenen mahallelerden olan Demirciler’de vatandaşlara teslim edilen evlere Türk Kızılayı tarafından koltuk takımı, mutfak masası, yatak grubu ve gardıroptan oluşan eşyalar teslim ediliyor.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Yangında evi ve eşyaları tamamen yanan Durdu Cengiz, yeni yapılan evinde eşyalarının kurulumu yapılırken basın mensuplarına duygularını aktardı.

Yeni evine kavuşan yangınzedenin sevinç gözyaşları

Yangında her şeylerinin yandığını belirten Durdu Cengiz, “Yangının ardından devletimiz ve yardımseverler bizim her şeyimizle ilgilendi. Konteyner ve eşyalar verildi. Evimizin inşaatına da kısa sürede başlandı ve yapılarak teslim edildi. Bugün de Kızılay tarafından eşyalarımız getirildi. Başta devletimiz ve Kızılay olmak üzere yardım eden herkesten Allah razı olsun” dedi.

Cengiz, konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.

Yeni evine kavuşan yangınzedenin sevinç gözyaşları

DEMİRLERİNİ ALMAYA YETMEZ

Yangınzedelerden Şevki Öz, yangında evinin ve tarım aletlerinin yandığını belirterek, “Kısa sürede evlerimizi teslim aldık. Evlerimiz çok güzel. Bizim kendi imkânlarımızla böyle bir eve sahip olmamız hayaldi. Bizim gücümüz bu evlerin demirlerini bile almaya yetmez. Allah devletimizden ve yardımseverlerden razı olsun” ifadelerini kullandı.

Yeni evine kavuşan yangınzedenin sevinç gözyaşları

Köylerinde 80 hanenin yandığını, bunlardan 50 tanesinde insanların yaşadığını belirten Demirciler Muhtarı Hüseyin Demir, “Devletimiz ilk etapta konteynerler dağıtarak yaraları sardı. Evlerin yapımına hemen başlandı. Yapılanlar peyderpey teslim edilirken, diğerlerinin inşaatı devam ediyor” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...