Tgrt Haber
31 Temmuz 2023 14:58 - Güncelleme : 31 Temmuz 2023 16:25

Meyvelerin sonradan ortaya çıkan kardeşi domatesin bir de reçelini deneyin! İşte mevsimin favori reçel tarifi…

Dört mevsim yetiştirilen ancak yaz aylarında hasat edilen domatesin en lezzetli olduğu aylar şüphesiz ki temmuz, ağustos ve eylül. Yıllarca sebze olarak bilinen ve botanik biliminin ‘o bir meyve’ diye nokta koyduğu domatesin reçelini hiç denediniz mi? Tüm meyve reçellerini rafa kaldıracak bir tada sahip olan domates reçelinin en güzel tarifi için işte detaylar…

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Meyvelerin sonradan ortaya çıkan kardeşi domatesin bir de reçelini deneyin! İşte mevsimin favori reçel tarifi…
domates reçeli,tarifi

Yıllarca sebze olarak bilinen ve son birkaç yıldır meyve olduğu ortaya çıkan domates, dört mevsim boyunca yetiştirilir ve tüketilir. Ancak domates iklim ve çeşitlerine bağlı olarak Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında hasat edilir, yani tarladan toplanır. Yılın geri kalan aylarında serada üretilen domatesler, neredeyse tüm yemeklerini içinde yer alır. Genelde tuzlu yemeklere katılan domates meyvesinin, bir de reçelini denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte çilek ve vişne reçelini rafa kaldıracak domates reçeli tarifi…

DOMATES REÇELİ TARİFİ

500 gr sert domates (çeşidinin bir önemi yok. Sert olması gerekiyor)

1 kilo şeker

1 çubuk tarçın

8 adet karanfil tanesi

1 bardak su 

Meyvelerin sonradan ortaya çıkan kardeşi domatesin bir de reçelini deneyin! İşte mevsimin favori reçel tarifi…

YAPILIŞI

Tencereye sıcak su koyun ve domateslerin dibini çapraz şekilde çizin. Sıcak suda şoklayın. 3-4 dakika soğuk buzlu suya atın, tekrar alın. Bu şekilde o çiziklerin olduğu noktadan kabuklar kolaylıkla soyulacaktır. Domatesler büyükse dörde ya da altıya bölebilirsiniz. Şekeri karamelize şekilde eritin ve 3,5 su bardağı sıcak su ekleyip kaynatın. Çubuk tarçın ve karanfili de ekleyin.

Şerbet kıvamına gelince domatesleri de ekleyin ve kısık ateşte domatesler şeffaflaşıncaya kadar pişirin. Yaklaşık 20 dakika sonra 1 çay kaşığı limon tuzu ekleyin ve 7 dakika böyle kaynatın.

Ocağın altını kapatın ve kaşıkla akışkanlığını test edin. Reçelin şekerlenmemesi için bir çay kaşığı tereyağı atarsanız köpüğü önler.

Reçeli kavanoza dökmeden önce tarçın ve karanfili çıkarın. Sonrasında reçel sıcakken kavanozlara dökün.

Domates reçeli yapımı püf noktaları

Kullanacağınız domatesi dilediğiniz cinste seçebilirsiniz. Önemli olan seçtiğiniz domatesin sert olmasıdır.

Tarifi damak zevkinize göre karanfil veya tarçın eklemeden de yapabilirsiniz.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...