Tgrt Haber
05 Mart 2024 16:25 - Güncelleme : 05 Mart 2024 16:30

Altın ve dolar fiyatları neden yükseliyor? SON DAKİKA Döviz daha artar mı?

Altın ve dolar fiyatları neden artıyor merak edildi. Piyasayı yakından takip edenlerin gündeminde dövizde yaşanan artış yer aldı. 5 Mart günü altın ve doların artmasıyla beraber neden artıyor, daha artar mı gibi sorular araştırıldı. İşte döviz kuruna dair bilgiler...

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
Altın ve dolar fiyatları neden yükseliyor? SON DAKİKA Döviz daha artar mı?
Altın, Dolar, Pmi

Dövizin artmasının ardından altın ve dolar neden artıyor sorusu da araştırıldı. 5 Mart günü borsayı takip eden vatandaşlar altının neden yükseldiğini araştırmaya başladı. Arama motorlarında ise altın ve dolar neden arttı, daha artar mı sorularına cevap arandı.

ALTIN VE DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR?

Piyasaların gündeminde hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri yer aldı. ABD Merkez Bankasının faiz indirimlerini ne zaman başlatacağının henüz belli olmamasıyla beraber negatif bir seyir olurken PMI verileri bekleniyor. ABD istihdam verilerinden önce yatırımcı vatandaşların kontrollü hareket ettiği görülmektedir. Jerome Powell'ın yarın yapacağı sunumda yatırımcıların ilgi odağına yönelik bilgi vereceği bekleniyor. 

Dolar/ TL 4 Mart'ta alıcılı bir seyir izledi. Önceki günün kapanışının %0,6 üzerinde 31.6597'den tamamlamasından sonra bugün bankalararası piyasanın açılışında 31,6060 seviyelerinde işlem görmektedir.

Altın ve dolar fiyatları neden yükseliyor? SON DAKİKA Döviz daha artar mı? - 1. Resim

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimiz gün konuk olduğu bir TV programında, "KDV, kurumlar ve gelir vergisi oranlarında genel bir artış olmayacak. Motorlu taşıtlar vergisine ilişkin yeni bir düzenlemeyi aklımızın ucundan bile geçirmedik." sözlerini söyledi. Piyasalar ile ilgili atacakları adım ile ilgili ise "Şu an itibarıyla borsaya ya da başka bir alana yönelik piyasayı bozacak herhangi bir vergi düzenlemesi gündemimizde değil." dedi.

Analistlere göre ise bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru, dünya genelinde hizmet sektörü ve bileşik PMI'ın yanında Avro Bölgesi'nde ÜFE ve ABD'de fabrika siparişleri verilerinin izleneceğini söyleyerek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.800 ve 8.700 seviyelerinin destek olduğunu söylerken 9.000 ve 9.100 puanın direnç olduğunu ifade etti.

5 MART GÜNCEL DÖVİZ KURU

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...