Tgrt Haber
12 Mart 2024 10:12 - Güncelleme : 12 Mart 2024 10:19

Canlı yayın konuğu Fikret Bila'nın hayatı ve biyografisi

Halk Tv ekranlarında yayınlanan İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programına bu sabah konuk olan Fikret Bila'nın hayatı merak edildi. Vatandaşlar ise kimdir, kaç yaşında gibi sorulara cevap aramakta. Son zamanlarda gündemde yer alan Fikret Bila'nın hayatı ve biyografisi...

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
Canlı yayın konuğu Fikret Bila'nın hayatı ve biyografisi

Halk Tv ekranlarının sevilen programlarından İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah'a bugün Fikret Bila konuk oldu. Merak edilenler arasında ise kimdir, kaç yaşında ve nereli gibi sorular yer aldı. Gündemde yer alan Fikret Bila hakkında bilgiler...

FİKRET BİLA KİMDİR? 

1958 yılında Zonguldak'ta dünyaya gelen Türk eski Sayıştay denetçisi, gazeteci ve yazardır. Mehmet Çelikel Lisesi'nde lise eğitimini tamamladıktan sonra  Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ekonomi Fakültesinin Ekonomi Bölümü’nü bitirdi.  Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Anabilim Dalı'nda önce yüksek lisans ve ardından 1986 yılında da doktorasını yapmıştır.

Gazetecilik mesleğine 1977 yılında Yankı dergisinde başladı fakat bir süre ara verdi. 1986 yılında ise Nokta dergisi ile tekrar mesleğe döndü. 2016 senesinde Milliyet gazetesinden istifa etmiştir. Bila'nın 7 adet kitabı vardır. 

 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...