Tgrt Haber
11 Mart 2024 10:38 - Güncelleme : 11 Mart 2024 10:39

Canlı yayın konuğu Hurşit Güneş'in hayatı ve biyografisi

İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programına bugün konuk olan Hurşit Güneş hakkında kimdir, kaç yaşında ve nereli gibi soruları araştırıldı. Halk Tv ekranlarında yayınlanan İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programında bugün yer alan Hurşit Güneş gündemde yer alırken kimdir sorusu da araştırıldı. İşte hayatı ve biyografisi...

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
Canlı yayın konuğu Hurşit Güneş'in hayatı ve biyografisi
Hurşit Güneş, Turan Güneş, Chp

Son zamanlarda gündemde yer alan isimlerden biri olan Hurşit Güneş'in hayatı merak edildi. Halk Tv ekranlarının sevilen programlarından biri olan İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programına konuk olan Hurşit Güneş kimdir, kaç yaşında? Detaylar...

HURŞİT GÜNEŞ KİMDİR?

23 nisan 1957 yılında Ankara'da dünyaya gelmiştir. Eski Dışişleri Bakanı Turan Güneş'in oğlu olan Güneş, Avrupa Ekonomik Birliği'nin kurucu üyesi, 1990 yılında da doçent olmuştur. Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü'ye ekonomik konularda başdanışmanlık yapmıştır. 

Manchester Üniversitesi'nde (İngiltere) misafir öğretim üyeliği yapan Güneş, profesörlüğe atandı. Hurşit Güneş, Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümünde 25 yıl Para Teorisi, Para Politikası ve Bankacılık ile lisans-üstü düzeydeki Yüksek Makro Teorisi ve doktora düzeyindeki Seçilmiş Para Teorisi Konuları derslerini vermiştir ve ardından emekliye ayrılarak Bahçeşehir Üniversitesi'ne geçti. 

Canlı yayın konuğu Hurşit Güneş'in hayatı ve biyografisi - 1. Resim

4 Kasım 2010 yılında CHP Genel Başkan Yardımcılığına geldikten sonra Bahçeşehir Üniversitesi'nden ayrıldı ve 24. Dönem Kocaeli Milletvekili olarak Meclis'e girmiştir.

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...