Tgrt Haber
25 Mart 2024 19:40 - Güncelleme : 25 Mart 2024 19:42

Oruçluyken saç boyanır mı?

Ramazan ayında oruç tutanlar, saç boyama gibi günlük bakım ve görünümle ilgili işlemleri gerçekleştirmenin orucu bozup bozmayacağını merak ediyorlar. İşte detaylar...

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
Oruçluyken saç boyanır mı?

Ramazan ayının gelmesiyle beraber oruç tutanlar, oruç ibadeti sırasında dikkat etmeleri gereken detaylar konusunda araştırmalar yapıyorlar. Oruçluyken saç boyamanın orucu bozup bozmayacağı ise merak konusu oldu. İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın saç boyama hükmü...

ORUÇLUYKEN SAÇ BOYANIR MI?

Oruçluyken saç boyamanın orucu bozup bozmayacağı, özellikle kadınlar arasında sıkça araştırılan bir konu. Diyanet İşleri Başkanlığı'na göre, oruç ibadetinde temel prensiplerden biri yemek, içmek ve cinsel ilişkiden uzak durmaktır. Ancak saç boyama gibi eylemler orucu bozmaz. Dolayısıyla, saç boyamak oruca herhangi bir etki yapmaz.

Oruçluyken saç boyanır mı? - 1. Resim

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıklamalarına göre, oruçlu iken saç boyama gibi dış görünümü değiştiren işlemler, orucu bozmaz. Oruç, yemek, içmek ve cinsel ilişkiden uzak durma üzerine kurulu temel prensiplere bağlıdır. Bu nedenle, saç boyama gibi eylemler orucu etkilemez.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...