Tgrt Haber
23 Ekim 2014 18:58

IŞİD'in son taktiği ortaya çıktı, Peşmerge kıyafeti

IŞİD'in yeni taktiği ortaya çıktı. İddiaya göre IŞİD militanları Şengal Dağı'ndaki Ezidiler ve Peşmergeye saldırıda bulunmak için için peşmerge kıyafeti giyip sızma girişiminde bulundu.

IŞİD'in son taktiği ortaya çıktı, Peşmerge kıyafeti
IŞİD, taktik, peşmerge, ABD,Şam,Irak,Halep,Rakka,İslam,Suriye,Kerkük,İngiltere,

Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rûdaw’ın haberine göre eylemi gerçekleştirmek için peşmerge kıyafeti giyip karargaha sızmaya çalışan IŞİD'çi son anda yakalandı. Son birkaç gündür Şengal Dağı’nda IŞİD ile Peşmerge Güçleri ve Ezidi Kürt savaşçıları arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.  Öte yandan Irak'ta Kerkük’e bağlı Meryem Beg köyünde, Peşmerge Güçleri’yle IŞİD mensupları arasında çatışma çıktığı, şiddetli çatışmalar yaşandığı belirtiliyor.
 
BİR AYDA 553 ÖLÜ İDDİASI
 
İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre, ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin 23 Eylül'den bu yana Suriye'de düzeledikleri hava operasyonunda en az 553 kişi öldü.
 
Gözlemevi, 464 Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyesinin Humus, Hama, Halep, Rakka, Haseke ve Deyr Ez-Zor bölgelerindeki saldırılarda öldüğünü duyurdu.
Hava saldırılarında tek hedef IŞİD değildi. Koalisyon uçakları aynı zamanda İdlib ve Halep'in batısındaki Nusra Cephesi'ne ait mevzileri de vurdu. Bombardıman sonucu 57 Nusra Cephesi üyesi öldü.
 
Gözlemevi'ne göre, Haseke'deki petrol tesisleri, Deyr Ez-Zor, Rakka'daki bir fabrika, İdlib'in Kefer Deryan köyü ve Mumbuç'taki hava bombardımanında ayrıca 32 sivil hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden siviller arasında 6 çocuk ve 5 kadın da bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...