Tgrt Haber
23 Haziran 2017 21:55

ABD'li iş adamlarına 'Trump' anketi

ABD'de yapılan bir anket, ülkedeki iş adamlarının bir kısmının ABD Başkanı Donald Trump'ın yönetim şeklini 'kaotik' şeklinde değerlendirdiğini gösterdi.

ABD'li iş adamlarına 'Trump' anketi
abd, trump, anket,

ABD'li yayın kuruluşu CNBC'nin yaptığı ankette, piyasa değeri 4  trilyon doları aşan ABD'li şirketlerin finans direktörlerinden (CFO) Trump'ın  yönetim tarzını tek kelimeyle tanımlamaları istendi.
 
Toplam 35 CFO'nun katıldığı ankette, 4 finans direktörü Trump'ın  yönetim şeklini "kaotik" bulduğunu belirtti.
 
Trump'ın yönetim biçimine ilişkin 2 CFO "değişken", 2'si "umursamaz"  değerlendirmesinde bulunurken, 2 finans direktörü de "öngörülemez" tanımını  kullandı.Ankete katılan bir CFO da Trump'ın yönetim şeklini "iş odaklı"  şeklinde değerlendirdi.
 
Yüzde 49'a geriledi
 
Finans direktörlerinden, Trump'ın ekonomik vaatlerini yorumlamaları da  istenilen ankette, kurumlar vergisi oranını düşürecek vergi reformunun bu yıl  içinde gerçekleşmesi ihtimali yüzde 44 olarak ölçüldü. CNBC'nin şubat ayında  düzenlediği ankette söz konusu oran yüzde 59 seviyesindeydi.
 
Trump'ın ABD altyapısına 1 trilyon dolar yatırım yapma planına ilişkin  beklentilerin ise aynı dönemde yüzde 58'den yüzde 49'a gerilediği görüldü.
 
Trump'ın bu ayın başında ülkesini Paris İklim Anlaşması'ndan çekme  yönünde aldığı karara ilişkin ise CFO'ların yüzde 43,6'sı kişisel olarak, yüzde  33,3'ü de şirketlerinin politikası açısından karşı olduklarını bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...