Tgrt Haber
21 Nisan 2015 02:07

BM'den Yermuk Kampı için çözüm planı

BM Yermuk'taki trajediye çözüm bulmak için üç maddelik plan hazırladı ve plana destek verilmesi çağrısında bulundu.

BM'den Yermuk Kampı için çözüm planı
bm, yermuk,

BM Güvenlik Konseyi, Şam yakınlarında Filistinli mültecilerin barındığı Yermuk Kampı'ndaki durumu kapalı toplantıda ele aldı. Toplantının ardından yayınlanan basın bildirisinde Yermuk'taki insani krize ilişkin derin kaygı duyulduğu kaydedilerek kamptakilerin korunması ve kampa insani yardım ulaştırılması için "engelsiz erişim" talep edildi.

BM'nin Yermuk'taki insani trajediyi dindirmek için hazırladığı üç maddelik plana destek verildiği kaydedilen bildiride, bu üç maddenin "Yermuk'tan ayrılamayan ya da ayrılmak istemeyen sivillere yardım sağlanması, geçici bir süre başka bir yere yerleştirilmeyi isteyenlere yardımcı olunması ve kampı halen terk etmiş olanlara da insani yardımda bulunulması" olduğu belirtildi.

Tüm BM üyelerine BM planına destek verme çağrısı yapılan bildiride "BM Güvenlik Konseyi, tüm taraflara Yermuk'te sivillere karşı karadan ve havadan bombalamalar da dahil tüm saldırılara son verme çağrısı yapıyor" ifadelerine yer verildi.

Bildiride DAEŞ, Nusra Cephesi ve BM tarafından terör listesinde bulunan gruplarca işlenen tüm terör eylemleri kınanarak bu gruplardan kampı derhal terk etmeleri istendi.

"Dışarıda hükümet güçleri, içeride silahlı gruplar"

BM Filistinlilere yardım kuruluşu (UNRWA) Başkanı Pierre Krahenbühl, BMGK toplantısının ardından video konferans yöntemiyle gazetecilere açıklama yaparak kamptaki son duruma ilişkin bilgi verdi.

Suriye krizi öncesi 170 bin kişi olan kamptaki nüfusun çatışmalar nedeniyle 18 bine indiğini hatırlatan Krahenbühl, son günlerde sayının daha da azaldığını ancak kesin rakamı henüz bilmediklerini söyledi.

BM'nin Yermuk için 30 milyon dolar acil yardım talebinde bulunduğunu anlatan Krahenbühl, bu talebe yeterli cevabın verilmediğini dile getirerek uluslararası topluma yardım çağrısı yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...