Tgrt Haber
27 Mart 2024 16:58 - Güncelleme : 27 Mart 2024 16:59

Dünya devi firmadan ABD polisine isyan: Kafalarına koymayı bırakın

Dünya devi oyuncak firması LEGO, ABD'nin Güney California eyaletindeki bir polis departmanına isyan etti. 2023'ten bu yana sosyal medyada paylaştıkları videoların ilginç ve ilgi çekici olması için gözaltına alınan insanların yüzlerine Lego kafaları montajlıyorlar.

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber
Dünya devi firmadan ABD polisine isyan: Kafalarına koymayı bırakın

Dünya devi oyuncak firması Lego, ABD'nin Güney California eyaletinde bir polis departmanından paylaşılan videoda gözaltına alınanların yüzünün görünmemesi için kafalarına Lego montajlanmasına son vermesini istedi. 

Murrieta Polis Departmanı, 2023'ten bu yana sosyal medyada paylaştıkları videoların ilginç ve ilgi çekici olması için gözaltına alınan insanların yüzlerine Lego kafaları montajlıyor. 

Geçen hafta sosyal medyada paylaşılan bir videosunun viral olmasıyla, polis departmanı bir açıklama yaparak, 1 Ocak'ta California'da yürürlüğe giren yasaya atıfta bulunarak, gözaltına alınanların yüzlerini göstermeye ilişkin kısıtlamaların getirildiğini belirtti.

Dünya devi firmadan ABD polisine isyan: Suçluların kafasına koymayı bırakın - 1. Resim

"ANLIYORUZ VE BUNA UYACAĞIZ"

Murrieta Polis Departmanı, 19 Mart'ta Lego'nun kendilerine ulaştığını ve artık ürünlerinin bu tür içeriklerde kullanılmasını istemediklerini söylediğini aktardı.

Komiser Jeremy Durrant, "Bu talebi anlıyoruz ve buna uyacağız" dedi. Durrant, sosyal medya paylaşımlarını daha ilginç hale getirmek için başka seçenekler üzerinde duracaklarını belirtti. 

Dünya devi firmadan ABD polisine isyan: Suçluların kafasına koymayı bırakın - 2. Resim

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...