Tgrt Haber
07 Şubat 2016 20:44

Kuzey Kore'ye bir tepki de BM'den

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Kuzey Kore'nin uzun menzilli füze fırlatmasını 'şiddetle' kınadı.

Kuzey Kore'ye bir tepki de BM'den
Birleşmiş Milletler,Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi BMGK, Kuzey Kore, uzun menzilli füze, bm, kınama, bm, kuzey kore, kınama

(BMGK), Kuzey Kore'nin uzun menzilli füze fırlatmasını "şiddetle" kınadı.Konsey, Kuzey Kore'nin füze fırlatması üzerine Japonya, Güney Kore ve  ABD'nin talebiyle acil olarak toplandı. Toplantıda, BM Genel Sekreteri'nin Siyasi  İşlerden Sorumlu Yardımcısı Jeffrey Feltman üyelere brifing verdi.
Toplantının ardından BMGK Dönem Başkanı, Venezuela'nın BM Daimi  Temsilcisi Rafael Ramirez, gazetecilere, konseyde kabul edilen basın bildirisini  okudu.
 Kuzey Kore'nin balistik füze kullanmasının BMGK kararlarının açık  ihlali olduğunu vurgulayan Ramirez, uydu gönderme ya da başka bir gerekçenin bunu  değiştirmeyeceğini söyledi.
Konsey üyelerinin bu denemeyi uluslararası barış ve güvenliğe tehdit  olarak gördüğünü belirten Ramirez, konseyin, Kuzey Kore'nin bu ve önceki  eylemlerine karşı ciddi önlemleri içeren bir karar tasarısı kabul etme niyetinin  bulunduğunu bildirdi.
 ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Samantha Power da gazetecilere yaptığı  açıklamada, bu eylem nedeniyle konseyin Kuzey Kore'ye karşı ciddi önlemler  alacağını kaydederek, "Bu böyle devam edemez" dedi.
Kuzey Kore, dün yaptığı açıklamada, eylemi "barışçıl bir uzay  programı" şeklinde nitelendirerek, konuyu "uzun menzilli füzeyle uzaya uydu  fırlatıldığı" şeklinde duyurmuştu.
 Kuzey Kore, en son 6 Ocak 2016'da hidrojen bombası denemesi  gerçekleştirdiğini açıklamıştı. Açıklamanın ardından acil toplanan BMGK üyeleri,  bu ülkeyi "şiddetle" kınamış, denemeyi, 1718, 1874, 2087 ve 2094 sayılı BMGK  kararlarının açık ihlali olarak değerlendirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...