Tgrt Haber
25 Ağustos 2016 07:31

ÖSO komutanlarından Türkiye'ye teşekkür

Halep'in doğusundaki Cerablus ilçesini ele geçiren Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanları, Türkiye'ye desteklerinden dolayı teşekkür ederek, hedeflerinin Suriye'nin birlik ve beraberliği olduğunu söyledi.

ÖSO komutanlarından Türkiye'ye teşekkür
ÖSO, türkiye,

ÖSO çatısı altındaki muhalif gruplardan Feylak eş-Şam Komutanı Yüzbaşı  Mustafa Ebu Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cerablus'ta kontrolü  sağladıklarını belirterek, "Türkiye'nin Cerablus'ta verdiği desteği takdir  ediyor, Türk halkına ve hükümetine teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

Bölgedeki DAEŞ ve PYD gibi terör örgütleriyle mücadeleyi  sürdüreceklerini kaydeden Ebu Muhammed, "ÖSO olarak hedefimiz, Suriye'deki tüm  kesimleri aynı çatı altında bir araya getirmek." ifadelerini kullandı.

Ceyş et-Tahrir Komutanı el-Gabi

ÖSO'ya bağlı Ceyş et-Tahrir Komutanı Muhammed el-Gabi de terör örgütü  DAEŞ'in Cerablus'tan tasfiyesinde Türkiye'nin desteğinin belirleyici rol  oynadığını dile getirerek, Türkiye'nin Suriye halkına sadece askeri değil,  yıllardır insani yardımlarda da bulunduğunu vurguladı.

Türkiye'nin gösterdiği destek için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan olmak üzere Türk halkına teşekkür eden Gabi, hem DAEŞ hem PYD hem de  rejim güçlerine karşı yürütülen mücadeleden vazgeçmeyeceklerine dikkati çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...