Tgrt Haber
23 Haziran 2015 12:40

Pakistan’da sıcaklar yüzlerce kişinin ölümüne neden oldu

Pakistan’ın en büyük kenti Karaçi’de yaşanan aşırı sıcaklık 3 günde yüzlerce kişinin ölümüne neden oldu. Son belirlemelere göre kentte ölü sayısı 450’yi geçti.

Pakistan’da sıcaklar yüzlerce kişinin ölümüne neden oldu
ölü sayısı, Pakistan, sıcak

Pakistan’da aşırı sıcakların neden olduğu ölümler artıyor. Ülkenin en büyük kenti Karaçi’de yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle son 3 gün içerisinde yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Sind eyaleti Sağlık Bakanı Jam Mehtab Hussain Dahar, yaptığı açıklamada aşırı sıcaklık nedeniyle özel ve devlet hastanelerinde ölenlerin sayısının 450’yi geçtiğini kaydetti. Hastaneye gitmeyi başaramayan pek çok kişinin de evlerinde ölmüş olabileceği bildirildi. Kentte bulunan en az bir morgun ölenlerin sayısı nedeniyle dolduğu aktarıldı.
Sind eyaleti hükümeti, devlet hastanelerinde olağan üstü hal ilan etti. Sağlık personellerinin hastanelerden ayrılmasına izin verilmezken daha fazla tıbbi yardım getirilmesi istendi. Rekor sıcakların önümüzdeki hafta içinde devam etmesi durumunda daha fazla kişinin hayatını kaybedeceği tahmin edildiği vurgulandı. Cumartesi günü 44,8 derece ölçülen sıcaklık son 15 yılın en yüksek hava sıcaklığı olarak kaydedildi. Pazar günkü sıcaklık hafif bir düşüş göstererek 42.5 derece olarak ölçüldü.
Büyük çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu kentte kavurucu havanın yanı sıra Ramazan ayı nedeniyle halk, su ve yemekten de uzak duruyor. Öte yandan 20 milyon insanın yaşadığı Karaçi’de sürekli elektrik kesintisiyaşanmasının durumun daha da kötüye gitmesine neden oluyor. Sıcak hava, ülkenin doğusundaki Hindistan’da geçen ay 2 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...