Tgrt Haber
25 Mart 2024 09:42 - Güncelleme : 25 Mart 2024 10:01

Rusya'daki terör saldırısının ardından bir ülke daha diken üstünde! Önlemler alındı

Rusya'nın ardından Fransa da tetikte! Terör saldırısı tehdidi nedeniyle güvenlik en üst düzeye çıkarıldı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı

Rusya'da 137 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından Fransa güvenlik önlemlerini artırdı. Fransa Başbakanı Gabriel Attal, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron başkanlığında yapılan Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi toplantısının ardından X'ten paylaştığı mesajında "(Moskova'daki) saldırının sorumluluğunu DEAŞ'ın üstlendiği iddiası ve ülkemizin üzerindeki tehditler göz önüne alındığında ulusal güvenlik uyarı sistemini en üst seviyeye çıkarmaya karar verdik: Saldırı acil durumu" ifadesini kullandı.

RUSYA'DAKİ TERÖR SALDIRISI

Moskova’da Crocus City Hall adlı konser salonuna dün akşam silahlı kişilerce terör saldırısı düzenlendi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, saldırganların otomatik silahlarla salonda rastgele ateş açtıkları görüldü. Konser salonunun bulunduğu binanın çatısında yangın çıkarken çatı bir süre sonra çöktü.

Rusya terör saldırısının cezasını Ukrayna'ya kesti! Kiev'e bombalar yağıyor, Polonya alarm durumunda - 2. Resim

Rusya Soruşturma Komitesi, saldırıda 133 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Olayda 100'den fazla yaralı olduğu açıklandı.

Rusya terör saldırısının cezasını Ukrayna'ya kesti! Kiev'e bombalar yağıyor, Polonya alarm durumunda - 3. Resim

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı düzenleyen 4 teröristin de aralarında olduğu 11 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...