Tgrt Haber
18 Mart 2024 16:36 - Güncelleme : 18 Mart 2024 17:05

Rusya'nın bombardıman listesi! Savaş durumunda hedefteki şehirler belli

İngiliz istihbarat servisi, Rusya'nın İngiltere'yi hedef alması durumunda öncelikle hangi şehirleri hedef alacağını listeledi. İngiliz ajanlar, son olarak Rus lider Vladimir Putin'in hedefine iki şehrin daha girdiğini bildirdi. 

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
Rusya'nın bombardıman listesi! Savaş durumunda hedefteki şehirler belli

İngiliz istihbarat kaynakları, Rusya'nın İngiltere'ye karşı savaş açması durumunu değerlendiriyor. İngiliz ajanlara göre, Rusya ile olası bir savaş durumunda Putin'in dokuz hedefine iki şehir daha eklendi. Güney İngiltere'deki iki bölgenin uzun menzilli Rus bombardıman uçaklarının hedefinde olabileceği konusunda uyarı yapıldı. Şehirlerin isimleri açıklanmasa da birinin 'askeri bağlantılı olduğu' düşünülüyor. 

Aldershot, Colchester ve Portsmouth gibi silahlı kuvvetlerle tarihi bağlantıların olduğu şehirlerin listede zaten var olduğunu düşünen ajanlar, diğer seçeneklerin ise Chatham, Kent'ten Wiltshire'daki Tidworth ve Salisbury olduğu yönünde fikir sahibi. 

Rusya'nın bombardıman listesi! Savaş durumunda hedefteki şehirler belli - 1. Resim

BİR RUS AJANI DOĞRULADI

İngiliz istihbarat servislerinin şimdiye kadar tuttuğu en eksiksiz liste olan güncel liste, bir Rus ajanı tarafından Doğu Avrupa'daki bir İngiliz istihbarat görevlisine iletildi. Hedeflerin belirlenmesinin yanı sıra, Rus bombardıman uçaklarının hangi askeri hava alanlarından uçacağı ve operasyona tahsis edilen uçak sayısının ayrıntıları da biliniyor.

Express gazetesinin haberine göre bir bir kaynak, "Bilgiler, düşük seviyeli saldırının yanı sıra yüksek seviyeli bir saldırının ayrıntılarını da içeriyor" dedi.

Kaynak, "Birleşik Krallık topraklarına yapılacak bir Rus hava saldırısı elbette hem Birleşik Krallık hem de NATO'nun geri kalanı için bir savaş ilanı olacaktır" diye de ekledi.

Rusya'nın bombardıman listesi! Savaş durumunda hedefteki şehirler belli - 2. Resim

''RUSYA İNGİLTERE'YE BİRKAÇ YIL İÇİNDE SALDIRABİLİR''

Öte yandan İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, geçtiğimiz aylarda dünyanın 'savaş sonrası bir dünyadan savaş öncesine' doğru ilerlediğini söylemişti. Eski General Sir Patrick Sanders ise İngiltere'nin birkaç yıl içinde Rusya'ya karşı savaşmak zorunda kalabileceği konusunda uyarmıştı.

Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...