Tgrt Haber
04 May 2015 22:18 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:29

Akhisar Belediye Galatasaray maçı özeti ve Akhisar Galatasaray full golleri

Galatasaray yeniden lider. Akhisar Belediye Galatasaray maçı 2 golle bitti. Akhisar Belediye Galatasaray maçının full özeti burada. Akhisar Belediye Galatasaray maçı golleri Burak Yılmaz'dan geldi. İşte Galatasaray Akhisar Belediye maçının detayları

Akhisar Belediye Galatasaray maçı özeti ve Akhisar Galatasaray full golleri
akhisar galatasaray, akhisar galatasaray maçı özeti, akhisar galatasaray maçı golleri, akhisar gs maçı özeti, akhisar galatasaray maçı

Galatasaray yeniden lider. Akhisar Belediye Galatasaray maçı 2 golle bitti. Akhisar Belediye Galatasaray maçının full özeti burada. Akhisar Belediye Galatasaray maçı golleri Burak Yılmaz'dan geldi. İşte Galatasaray Akhisar Belediye  maçının detayları Galatasaray Akhisar Belediyespor ile İzmir'de karşılaştı. Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanan ve hakem Mustafa Kamil Abitoğlu'nun düdük çaldığı karşılaşma 2-0 Galatasaray üstünlüğüyle sonuçlandı. Galatasaray'a galibiyeti getiren goller 22 ve 34. dakikalarda Burak Yılmaz'dan geldi. Bu galibiyetle Galatasaray puanını 64'e çıkardı ve aynı puandaki Beşiktaş'ın ardından zirve yürüyüşünü sürdürdü. Akhisar Belediyespor ise 33 puanda kaldı. Galatasaray ligin 30. haftasında Torku Konyaspor'u Türk Telekom Arena'da konuk edecek. Akhisar ise deplasmanda Gençlerbirliği'nin rakibi olacak.

MAÇTAN NOTLAR

Melo'nun yerine Emre Çolak
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Melo'nun yerine Emre Çolak'ı sahaya sürdü.
Sivasspor maçının 2.yarısında kart cezası nedeni ile dünkü maçta oynayamayan Melo yerine Emre'yi oyuna alan ve genç futbolcu ile birlikte Selçuk-Sneijder'ın uyumundan memnun kalan Hamzaoğlu tercihini Yekta'dan yana değil Emre Çolak'tan tarafa kullandı.

Semih Kaya ligde 4 ay sonra ilk 11'de
Galatasaray'ın Alanya'da yaptığı devre arası kampında ağır bir sakatlık geçiren ve bu yüzden uzun süre takımdan uzak kalan Semih Kaya, tam 120 gün sonra ligde ilk 11'de görev aldı. Son olarak 4 Ocak 2015 tarihinde oynanan Beşiktaş derbisinde forma giyen Semih Kaya, Akhisar maçında ilk 11'de süre almış oldu. GALATASARAY taraftarı takımına tam destek verdi. Manisa'daki kritik 90 dakikada sarı kırmızılı taraftarlar kendilerine ayrılan 3500 koltuğun büyük bir kısmını doldurdu. 3250 adet biletin satın alındığı Galatasaray tribünleri, sarı kırmızılılara yoğun bir tezahürat ile moral vermeye çalıştı.

Hamza Hamzaoğlu ve yardımcıları 90 dakika öncesinde eski mesai arkadaşları ile sohbet etti. Uzun süre Akhisar Belediyespor kulübünde görev yapan Hamza Hamzaoğlu, Fuat Buruk ve yardımcıları, iki takımın ısınmak için sahaya çıkmasından önce Akhisar teknik heyeti ile sohbet edip hasret giderdi. Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Roberto Carlos'ta, Brezilya Milli Takımından eski takım arkadaşı Galatasaray kaleci antrenörlüğü yapan Taffarel ile sarılıp kısa süre sohbet etti.

Maç öncesinde son konuşma Burak Yılmaz'dan…Galatasaray takımı şampiyonluk yolunda çok kritik bir 90 dakikaya çıkarken, sarı kırmızılı futbolcuların maç öncesinde yaptığı ısınma çalışması sırasında Burak Yılmaz, arkadaşları ile kısa bir konuşma yaptı. Burak, 90 dakika öncesinde sarı kırmızılı tribünleri alkışlayarak onları ateşlemeye çalıştı.

Akhisar Belediyespor taraftarı 90 dakika öncesinde ilginç bir pankart açtı. Akigolar olarak bilinen taraftar grubu " Bizde bilirdik İstanbul takımı tutmayı, kendimize yakıştıramadık, doğduğumuz şehri satmayı" yazılı dev bir pankart açtılar.

HAMZAOĞLU'NA VEFALI KARŞILAMA

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, 2010-11 sezonundan itibaren 3.5 yıl görev yaparak Süper Lig'e taşıdığı eski takımına rakip oldu. Akhisar taraftarları Hamza Hamzaoğlu'nu sahaya çıktığında alkışlayarak sevgi gösterisinde bulundu. Taraftarlar, Hamzaoğlu için, "Gelişine sevindik" yazılı pankart açtı. Hamza Hamzaoğlu ve Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Roberto Carlos, karşılaşma öncesi bir süre sohbet etti.

AKHİSAR BELEDİYESPOR 0-2 GALATASARAY (GENİŞ ÖZET)

Son düdük çaldı ve karşılaşma sona erdi.

90' Sağ kanattan gelişen Akhisar atağında Ahmet Cebe'nin ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.

90' Manisa 19 Mayıs Stadı'nda yer alan Galatasaraylı taraftarlar galibiyeti kutlamaya başladılar.

90' Galatasaray'da sakatlık yaşayan Alex Telles oyundan çıkarken Yekta Kurtuluş oyuna girdi.

90' Mücadelenin sonuna 4 dakika ilave edildi.

89' Bu kez gelişen Akhisar atağında Bruno'nun uzak mesafeden sert şutunda top yandan az farkla dışarıya gitti.

88' Gelişen Galatasaray atağında Umut'un pasında topla buluşan Olcan'ın uzak mesafeden kaleye şutunda top üstten dışarıya gitti.

87' Akhisar Belediyespor, son bölümde mücadelenin tek hakimi durumunda...

85' Bu kez sağ kanattan gelişen Akhisar atağında LuaLua'nın ceza alanın ortasında Semih ve Bruno topa hareketlendiler. Bruno'nın röveşatasında top yakın mesafeden Semih'in kafasına çarptı ve Semih kısa süreli bir sakatlık geçirdi ama oyuna devam edebilecek.

84' Sarı kırmızılı ekipte Burak Yılmaz oyundan çıkarken Umut Bulut oyuna girdi.

83' Ev sahibi ekip yine sol kanattan geldi. Güray'ın ceza alanına ortasında Vaz Te'den önce savunma topa müdahale etti. Ardından Mehmet Akyüz topa vurmak istedi ama semih topu uzaklaştırdı.

82' Kullanılan serbest vuruşta Selçuk'un ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.

81' Gelişen Galatasaray atağında sağ kanatta topla buluşan Yasin, ceza alanına yakın bir noktada rakibinin darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

80' Etkili gelişen Akhisar atağında sağ çaprazdan ceza alanına giren Mehmet Akyüz'ün kaleye şutunda Muslera topun sahibi oldu.

79' Sarı kırmızılılar, artık kontrollü bir oyun ortaya koyuyor. Akhisar teknik direktörü Roberto Carlos, tüm kozlarını oynamış durumda.

78' Galatasaray gole çok yaklaştı. Rakip ceza alanı yakınlarında topla buluşan Burak, sol kanattan ceza alanına giren Sneijder'e pasını verdi. Sneijder hiç bekletmeden topu içeriye çevirdi ama savunma son anda topu uzaklaştırdı.

77' Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Custodio, Emre Çolak'a faul yaptı.

76' Akhisar Belediyespor'da Kadir Keleş'in yerine Mehmet Akyüz oyuna girdi.

75' Sol kanattan gelişen Akhisar atağında Güray'ın kale sahasına ortasında Muslera çıkıp topun sahibi oldu. Aynı anda maçın hakemi Bruno'nun Muslera'ya faul yaptığın tespit etti.

73' Bu kez de Akhisar takımında Ricardo Vaz Te bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor.

72' Galatasaray'da Emre Çolak, Didier Zokora ile yükseldiği kafa topu mücadelesinde yerde kaldı ve bir sakatlık geçirdi ama oyuna devam edebilecek.

71' Orta yuvarlak içinde Yasin Öztekin'e sert bir faul yapan Kadir Keleş sarı kart gördü.

70' Hızlı gelişen Akhisar atağında Vaz Te, Telles'i geçip ceza alanına ortasını yaptı ama Semih topu karşıladı.

69' Ev sahibi ekip sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Bilal'in ceza alanına ortasında savunmanın karşıladığı topa ceza alanı dışından Kadir sert vurdu ama top üstten dışarıya gitti.

68' Bu kez Akhisar takımı gole çok yaklaştı. Sol kanatta topla buluşan Güray, ceza alanına girip topu içeriye çevirdi. Seken top boşta kaldı ve boşta kalan topa Vaz Te vurdu ama top sol direğin yanından dışarıya gitti.

67' İnanılmaz gol kaçtı! Akhisar savunmasında Douglao'dan topu kapan Burak, ceza alanına girip karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı ama top Oğuz'da kaldı.

66' Galatasaray'da oyuncu değişikliği. Bruma oyundan çıkarken Olcan Adın oyunda.

65' Akhisar'da Bruno Mezenga, Wesley Sneijder ile girdiği ikili mücadelede bir sakatlık geçirdi ama oyuna devam edecek.

64' Sol kanattan gelişen Akhisar atağında Güray, Sabri'den sıyrılıp ceza alanına ortasını yaptı ve tam bir karambol oluştu ama ardından savunma topu uzaklaştırmayı başardı.

62' Akhisar takımında Ahmet Cene, Yasin'e yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

61' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Selçuk'un ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı. Atağın devamında Sneijder'in şutunda top yandan dışarıya gitti.

60' Akhisar Belediyespor takımında Didier Zokora'nın yerine Ricardo Vaz Te oyunda.

59' Galatasaray karşı atağında sağ kanatta köşe gönderi, yakınlarında topla buluşan Sabri'nin ceza alanına ortasında savunmadan seken top kornere gitti.

58' Gelişen Akhisar atağında Bilal'in uzak mesafeden sol köşeye sert şutunda top yandan az farkla dışarıya gitti.

57' Alex Telles, gördüğü bu kartla birlikte gelecek hafta oynanacak olan Torku Konyaspor maçında cezalı duruma düştü.

56' Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede rakibine faul yapan Alex Telles, sarı kart gördü.

55' Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de 29. haftaya Beşiktaş'ın arkasında averajla 2. sırada girmişti. Sarı kırmızılılar bu maçı kazandığı takdirde haftayı yine 2. sırada tamamlayacak.

54' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Güray'ın ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.

53' Gelişen Akhisar atağında Bilal'in ceza alanına ara pasında savunmadan seken top kornere gitti.

51' İki takım oyuncuları çok fazla top kaybı yapmaya başladı.

50' Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Sneijder, rakibinden sıyrılıp Burak'a pasını attı ama Burak topu kaybetti.

49' Galatasaray'da Selçuk, kendi yarı alanında aldığı topla hızla rakip yarı alanına girmek istedi ama Bruno'nun arkadan müdahalesiyle yerde kaldı. Karar serbest vuruş ve Bruno sarı kart gördü.

48' Sağ kanattan gelişen Akhisar atağında Ahmet Cebe'nin ceza alanına ortasında Muslera topa parmaklarının ucuyla müdahale etti. Ardından Kadir topa yükseklik kazandırdı ama bu kez de Semih topu uzaklaştıran isim oldu.

47' Galatasaray, sol kanattan serbest vuruş kullandı. Sneijder'in ceza alanına ortasında Oğuz topu sektirmeden kontrol etti.

46' Karşılaşmanın ikinci yarısı Galatasaraylı oyuncuların vuruşuyla başladı. 

D.A. İlk yarıda son düdük çaldı ve ilk yarı sona erdi.

45' Galatasaray'da Burak Yılmaz ve Wesley Sneijder sakatlık geçirdiler ve şu anda tedavileri yapılıyor.

45' İlk yarının sonuna 1 dakika ilave edildi.

44' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Sneijder'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı. Ardından Hakan Balta, araya girip topu Yasin'e kazandırdı. Yasin, soldan ceza alanına giren Sneijder'e pasında Sneijder, kale sahasına topu çevirdi ama Burak'ın yakın mesafeden vuruşunda top yandan dışarıya gitti.

43' Gelişen Galatasaray atağında Selçuk'un ceza alanı dışından uzak bir mesafeden kaleye sert şutunda son anda Oğuz topu kornere çeldi.

42' Kullanılan serbest vuruşta Selçuk'un ceza alanına ortasında Douglao, topu uzaklaştıran isim oldu. Atağın devamında sol kanatta Sneijder, Ahmet'ten sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar bir kez daha serbest vuruş.

41' Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Bruma, Bruno'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

40' Son bölümde tempo düşmeye başladı... Top Galatasaray'da...

39' Gelişen Galatasaray atağında ceza alanı dışı sağ çaprazında topla buluşan Sabri'nin kaleye şut denemesinde top savunmadan sekti.

38' Orta alanda topla buluşan LuaLua'nın rakip savunma arkasına koşu yapan Bruno'ya uzun pasında savunma topun kontrolünü sağladı.

37' Geride kalan bölümde topla oynama oranlarında Galatasaray'ın Akhisar karşısında %55'e %45 üstünlüğü bulunuyor.

36' Akhisar Belediyespor'da oyuncu değişikliği. Orhan Taşdelen oyundan çıkarken İsmail Konuk oyunda.

35' Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Zokora, Burak'a faul yaptı.

34' Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Emre'nin ceza alanına etkili ortasında Burak topa iyi yükseldi ve yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

34' GOL! Burak Yılmaz

33' Akhisar karşı ayağında Custodio'nun uzak mesafeden şutunda top Muslera'da kaldı.

32' Hızlı gelişen Galatasaray atağında Yasin, sağ kanattan ceza alanına girip topu içeriye çevirdi ama Oğuz topu sektirmeden kontrol etti.

31' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Bilal'in ceza alanına ortasında kafalardan seken top sol çapraza geldi ve köşe vuruşunu kullanan Bilal, boşta kalan topa vuruşunu yaptı ama top Muslera'da kaldı.

30' Akisar Belediyespor gole çok yaklaştı. LuaLua'nın ceza alanı dışından kaleye etkili şutunda son anda Muslera topu kornere çeldi.

29' Galatasaray, son bölümde biraz daha baskılı oynamaya başladı.

28' Sneijder, orta alanda aldığı topu hiç bekletmeden sol kanattaki Burak'a gönderdi. Burak topu kontrol ettikten sonra ceza alanına koşu yapan Bruma'ya gönderdi ama araya savunma girdi.

27' Akhisar takımında Zokora, kendi yarı alanında topla buluştu ve ardından Bruma'nın baskısında topu kaptırdı ama hakem Bruma'nın faul yaptığını tespit etti.

25' Oğuz'un yumrukladığı topa yükselen Orhan Ovacıklı da bir sakatlık geçirdi ve tedavisi için oyun alanının kenarına götürüldü.

24' Kullanılan serbest vuruşta Selçuk'un ceza alanına ortasında kaleci Oğuz, çıkıp topu yumruklayarak uzaklaştırdı.

23' Bir başka Galatasaray atağında sağ kanatta ceza alanına yakın bir noktada topla buluşan Yasin, rakibini geçmek isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

22' Gelişen Gakatasaray atağında Yasin'in pasında topla buluşan Sneijder'in ceza yayından kaleye şutunda kaleci Oğuz'dan dönen topu Burak ağlara gönderdi.

22' GOL! Burak Yılmaz...

21' Akhisar'da bu kez LuaLua, orta alanda aldığı topla birlikte rakiplerini bir bir geçip ceza alanı ön bölümüne gidip duvar pası yapmak istedi ama ardından topa yetişemedi.

20' İlk 20 dakikalık bölümde Akhisar Belediyespor'un daha etkili olan taraf olduğunu söyleyebiliriz. Galatasaraylı oyuncular istedikleri oyunu bir türlü sahaya yansıtamadılar.

19' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Bilal'in ceza alanına ortasında LuaLua'dan önce son anda yine Muslera topu yumruklayan isim oldu.

18' Akhisar gole çok ama çok yaklaştı. Galatasaraylı oyuncular rakip yarı alanda topu kaptırınca Akhisar ani bir atağa çıktı. Ceza alanına sağ çaprazdan giren Güray, rakibini geçip kaleye vuruşunu yaptı ama Muslera topu son anda kornere çeldi.

17' Kullanılan serbest vuruşta Bilal'in ceza alanına uzun gönderdiği topa Bruno hareketlendi ama top Muslera'da kaldı.

16' Sağ kanattan gelişen Akhisar atağında Bilal, Hakan'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

14' Bu kez gelişen Akhisar atağında Bilal'in uzak mesafeden kaleye sert şutunda top üstten dışarıya gitti.

13' Kullanılan serbest vuruşta Sneijder'in doğrudan kaleye gönderdiği top üstten dışarıya gitti.

12' Bir başka Galatasaray atağında Yasin, sol çaprazdan hızla ceza alanına hareketlendi ama Ahmet Cebe'nin arkadan itmesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

11' Sarı kırmızılı takımda bu kez Sneijder, ceza alanı dışı sol çaprazından sağ köşeye şutunu gönderdi ama top kaleyi bulmadı.

10' Galatasaray gole çok yaklaştı. Selçuk, sol çaprazdan rakiplerinden bir bir sıyrılıp ceza alanına girdi. İki rakibini de geçtikten sonra topu içeriye çevirdi ama çevirdiği yerde kimse yoktu.

9' Kullanılan serbest vuruşta Bilal'in ceza alanına koşu yapan LuaLua'ya pasında Muslera zamanında çıkıp topun sahibi oldu.

8' Akhisar takımının atağı yine Bilal ile başladı. Bilal, topla birlikte rakip yarı alanın ortalarına kadar gitti ama aldığı darbeyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

7' Sol kanattan gelişen Galatasaray Telles, hızla ceza alanına sokulup ortasını yaptı ama Bruma'dan önce Oğuz topun sahibi oldu.

6' Kullanılan serbest vuruşta Bilal'in ceza alanına yaptığı ortada savunma topu karşıladı. Atağın devamında Bruno için ofsayt bayrağı kalktı.

5' Akhisar, takımı etkili paslarla savunmadan çok iyi çıktı ve rakip yarı alanda sol kanatta Bilal, rakibini geçmek isterken yerde kalınca hakem serbest vuruşu verdi.

4' Akhisar savunmasının uzaklaştırmak istediği topu Burak, bir anda araya girerek Bruma'ya gönderdi ama savunma araya girdi.

3' Selçuk'un pasında orta yuvarlak içinde topla buluşan Sneijder, Zokora'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

2' Orta alanda topla buluşan Selçuk'un ceza alanına sarkan Bruma'ya uzun pasında kalesini zamanında terk eden Oğuz topun sahibi oldu.

1' İlk düdük çaldı ve karşılaşma Akhisarlı oyuncuların vuruşuyla başladı.

CARLOS-TAFFAREL HASRET GİDERDİ
Maç öncesi Brezilya Milli Takımı'ndan eski takım arkadaşları olan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Roberto Carlos ve Galatasaray Kaleci Antrenörü Claudio Taffarel sohbet ederek hasret giderdi. İkili Brezilya Milli Takımı formasıyla Fransa'ya 3-0 kaybedilen 1998 FIFA Dünya Kupası finalinde ilk 11'de görev yapmıştı.

Sarı-kırmızılı ekip sahaya geçen haftaki Gaziantepspor maçının ilk 11'inde 4 değişiklik yaparak çıktı. Aslan'da cezalı Melo ve Chedjou'nun yanı sıra Umut ile Olcan forma giymedi. Bu isimlerin yerine ilk 11'de Semih, Bruma, Yasin ve cezası sona eren Sneijder oynadı. Cim-Bom'da Semih ligde ikinci yarıda ilk kez forma giydi. Genç futbolcu ligde son olarak 4 Ocak'ta Beşiktaş derbisine çıktı.

TRİBÜNDE 4 BİN AKHİSARLI
GALATASARAY taraftarları Gediz tarafı kale arkası tribünde kendilerine ayrılan 3 bin 500 kişilik yeri doldurdu. Yaklaşık 4 bin Akhisarlı da takımlarına destek verdi. Akhisarlılar, maraton tribününde daha önce de önemli maçlarda açtıkları, "Biz de bilirdik İstanbul takımı tutmayı, kendimize yakıştıramadık doğduğumuz şehri satmayı" yazılı dev pankartı açtı.

İKİ takım spor toto süper lig'de beşinci kez karşılaştı. Taraflar arasında daha önce oynanan 5 maçta Galatasaray 4, Akhisar 1 galibiyet elde etti. Cim-Bom, geçen sezon İstanbul'da Hamza Hamzaoğlu'nun o dönem çalıştırdığı rakibini 6-1 mağlup etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...