Tgrt Haber
14 Aralık 2016 00:11 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:50

Kocaeli okullar Tatil mi 14 Aralık 2016 Kar tatili var mı işte detaylar

Kocaeli'de okullar tatil mi herkes bunu da merak ediyor. Yurdun çeşitli yerlerinden haberler gelmeye devam ederken Kocaeli Sakarya'dan da haber geldi.

Kocaeli okullar Tatil mi 14 Aralık 2016 Kar tatili var mı işte detaylar
kar tatili, kocaeli kar tatili, kocaeli kar tatili var mı, kocaeli tatil, sakarya kar tatili,

Kocaeli okullar tatil mi değil mi herkes bunu merak ediyordu ve Kocaeli Sakarya bölgesinden kar tatili var mı yok mu bununla ilgili haber geldi. Kocaeli'nde okullar kar yağışı bastırınca tatil haberi de geldi. İşte Kocaeli kar tatili ile ilgili tüm detaylar.

KAR YAĞIŞI ELAZIĞ’I BEYAZA BÜRÜDÜ
Elazığ’da akşam saatlerinde başlayan kar kenti beyaza bürüdü. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ Bölgesel Tahmin ve Uyarı merkezinin, günlerdir uyardığı kar yağışı Elazığ'da başladı. Etkili olan kar yağışı kısa sürede kent merkezini beyaza bürüdü. Kar yağışını fırsat bilen bazı vatandaşlar cep telefonlarıyla fotoğraf çekerek anı ölümsüzleştirdi.
Kar yağdığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Aygül Emirlioğlu, Adana’lı olduğu ve kar görmeye alışık olmadığı için kar yağışını görünce çok mutlu olduğunu söyledi.
Kar yağışının mutluluk getirdiğini belirten Alperen Durak ise, “Kar yağdığı için çocuk gibi seviniyoruz. Çok mutluyuz. Utanmasam karda yuvarlanacağım” diye konuştu.
Merkez ve ilçeler de kar tatili
Kar yağışının etkili olması ile birlikte ilk önce Elazığ'ın merkez ve merkeze bağlı belde ile köylerde okulların tatil edildiği duyuruldu.
Daha sonra Elazığ Valiliği ikinci bir açıklama yaparak, Alacakaya, Sivrice, Maden, Arıcak, Karakoçan ilçelerindeki bütün okullarda, Palu ve Kovancılar İlçesi'nde ise bazı yerleşim yerlerinde eğitime çarşamba günü için ara verildiğini bildirdi.Ayrıca hamile ve engellilerin de izinli olacağı belirtildi.

KARS’TA OKULLAR BİR GÜN TATİL EDİLDİ

Kars’ta gece başlayan ve etkili olan kar yağışı, renkli görüntüleri de beraberinde getirdi. Kar altına bir kişi aracıyla drift yaparken, üniversite öğrencileri de kartopu oynayıp, kaymanın tadını çıkardı. Kızak bulamayan üniversite öğrenciler leğen ve poşetlerle kaydı.
“Kar üstünde Kafkas gösterisi”
Kafkas Üniversitesi’nde okuyan Azerbaycanlı öğrenciler kar üstünü Kafkas Dansı yaptı. Azerbaycanlı öğrencilerin Kafkas dansına, Güneydoğulu öğrencilerde halayla karşılık verdi. Bir tarafta kartopu oynayan, bir tarafta kayan ve bir tarafta da oynayan öğrenciler gece geç saatlere kadar eğlencenin tadını çıkarttılar.
“Kars genelinde okullar bir gün tatil edildi”
Öte yandan özellikle yüksek kesimlerde etkili olan yoğun kar yağışı olumsuzlukları da beraberinde getirdi. Kar yağışından dolayı Kars genelinde ilk ve orta derece okullar bir gün tatil edildi. Yoğun kar yağışından çok sayıda köy yolunun da ulaşıma kapandığı öğrenildi.

20 İLDE EĞİTİME KAR ENGELİ

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle 20 ilde bugün eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.
AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, yurtta dün öğle saatlerinde başlayıp akşamdan itibaren etkisini artıran ve bazı kentlerde zaman zaman tipiye dönüşen kar yağışı yüzünden eğitime bir gün ara verildi.
Kar yağışı dolayısıyla Tunceli kent merkezi ve bağlı köyler, Ovacık, Pülümür, Nazımiye, Mazgirt, Hozat ilçe merkezleri ile bağlı köylerindeki ilk ve orta dereceli okullarda, Kars'taki tüm okullarda, Sivas'ta kent merkezi, Suşehri, Gölova, Akıncılar, Koyulhisar, Yıldızeli, İmranlı ilçelerinin tamamı ile Ulaş ve Hafik ilçelerindeki anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde, Düzce il genelinde taşımalı sistemle eğitim gerçekleştirilen okullarda, Elazığ'da il merkezi, merkeze bağlı belde ve köyler ile Karakoçan ilçe merkezi ve ilçeye bağlı belde ile köylerde eğitim verilemeyecek.
Bitlis il merkezi ve bağlı köylerindeki okullarda, Sakarya'da taşımalı sistemle eğitim veren okullarda, Muş'ta merkez ile bağlı belde ve köylerdeki okullarda, Bingöl'de il merkezi, bağlı belde ve köylerdeki ilk ve orta dereceli okullar ile Karlıova ilçesindeki okullarda, Yozgat'ta da taşımalı eğitim öğretim gören öğrenciler için okullar tatil edildi.
Gümüşhane'de de yoğun kar yağışı ve aşırı soğuk dolayısıyla Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerinde resmi ve özel, okul öncesi, ilkokul, lise, yaygın eğitim ve özel eğitim okullarının bir gün tatil edilmesi kararı alındı. Bayburt'taki tüm okullarda, Konya'nın Hadim ve Derbent ilçelerindeki bütün okullar ile Halkapınar, Yunak, Güneysınır ve Bozkır ilçelerinde taşımalı eğitime ara verildi.
Karaman'da şiddetli kar yağışı ve tipi nedeniyle köy ve beldelerde, taşımalı eğitim ile okullara erişimi sağlanan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri için eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmesi kararlaştırıldı.
Ordu'nun Aybastı, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, Kabataş, Korgan, Mesudiye, Ulubey ve Akkuş, Bolu'nun Gerede ve Mengen ilçesine bağlı Pazarköy köyünde, Kastamonu'nun Şenpazar, İnebolu, Azdavay ve Bozkurt, Karabük'ün Ovacık ve Eflani, Tokat'ın Başçiftlik ilçeleri ile Giresun'un Alucra ve Şebinkarahisar ilçelerindeki okullarda da eğitim verilemeyecek.

NİĞDE'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Niğde'de yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 14 Aralık Çarşamba günü 1 gün süreyle tatildi edildi. Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü yoğun kar yağışı nedeniyle bugün okulların tatil edildiğini açıkladı.

ERZURUM’DA EĞİTİME KAR TATİLİ

Doğu Anadolu'da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Erzurum'da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yaşanan tipi ve kar yağışı nedeniyle anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde eğitim öğretime bugün ara verildiği bildirildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de bugün idari izinli sayılacağı duyuruldu.
Bölgede yoğun kar yağışı Erzurum, Kars, Ağrı, Tunceli ve Ardahan'da etkisini gösteriyor. Gece saatlerinde etkisini artıran ve özellikle yüksek rakımlı yerlerde yer yer tipiye dönüşen kar yağışı, ulaşımda da aksamalara yol açıyor. Kar yağışı dolayısıyla beyaza bürünen Erzurum Bayburt Karayolu'nun Kop Dağı Geçidi'nde, trafik ekipleri, zinciri ya da kar lastiği olmayan araçların geçişine izin vermiyor.
Karayolları ekipleri de söz konusu yolun ulaşıma kapanmaması için kar küreme ve tuzlama çalışması yürütüyor.
Ardahan'da ise Ardahan-Posof, Ardahan-Artvin karayollarında etkili olan tipi yüzünden kamyon ve tırların geçişine izin verilmiyor.
Bölge genelinde etkili olan kar yüzünden özellikle yüksek kesimlerdeki karayollarında sürücüler zor anlar yaşıyor.
Karayolları, İl Özel İdaresi ve belediye ekipleri, yolların trafiğe kapanmaması iş makineleriyle çalışma yapıyor.

SAKARYA DA OKULLAR YARIN TATİL

Sakarya'da beklenen kar yağışı nedeniyle taşımalı sistemle eğitim yapılan okullar yarın tatil edildi.

Sakarya’da yarın kar yağışı nedeniyle il genelinde taşımalı sisteme bir gün ara verildi. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş yaptığı açıklamada, meteorolojinin verilerine göre 14 Aralık Çarşamba günü Sakarya’da kar yağışı beklendiğine dikkat çekerek, "Kar yağışı etkili olacağı için tedbir olarak taşımalı sistemle eğitime il genelinde 14 Aralık Çarşamba günü tatil kararı verdik" dedi.

TUNCELİ

Tunceli’de etkili olan kar yağışı nedeniyle 5 ilçede ilk ve orta dereceli okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Tunceli’de dün akşam başlayan ve bu sabah saatlerinde etkisini arttıran kar yağışının ardından Pülümür, Nazımiye, Mazgirt, Hozat ve Ovacık ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar bir gün süreyle tatil ilan edildi.

ELAZIĞ - KARAKOÇAN

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim gören öğrencilere okullar tatil edildi.

Karakoçan Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "İlçede ara ara devam eden kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim kapsamında belli merkezlere taşınarak eğitim gören öğrencilerin ulaşımında sıkıntılar yaşanacağı değerlendirildiğinden dolayı sadece taşımalı eğitim kapsamında eğitim gören öğrenciler için 14 Aralık 2016 Çarşamba günü olmak üzere 1 gün süre ile tatil edilmiştir" denildi.

KARS - SARIKAMIŞ

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın için eğitim-öğretime ara verildi.

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede bugün etkili olan kar yağışının akşam saatlerinden itibaren etkisini artırdığını söyledi.

Karaman, "Kar yağışı sebebiyle 14 Aralık Çarşamba günü, ilçe merkezi ve köylerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verildi." dedi.

TOKAT

Tokat'ın Başçiftlik ilçesinde okullar kar yağışı nedeniyle yarın tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tokat'ın belli yerlerinde kar yağışının devam ettiğini söyledi.

Başçiftlik ilçesinde kar yağışının etkili olduğunu dile getiren Yazıcı, Başçiftlik Milli Eğitim Müdürlüğünce alınan kararla okul öncesi, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 14 Aralık Çarşamba ara verildiğini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...