Tgrt Haber
22 Temmuz 2015 18:55 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:16

LYS 2015 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, ÖSYM giriş sonuçları

2015 YGS- LYS tercih başvuruları 16 Temmuz Perşembe günü bitti. Peki, 2015 LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2015 LYS tercih sonuçlarının bugün açıklanması bekleniyor.

LYS 2015 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, ÖSYM giriş sonuçları
lys, lys 2015, lys sonuçları, lys tercih,

2015 YGS- LYS tercih başvuruları 16 Temmuz Perşembe günü bitti. Tercihler sonrası öğrenciler heyecanla tercih başvuru sonuçlarını bekliyor. Peki, 2015 LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2015 YGS- LYS tercih başvuru sonuçlarının 20 Temmuz Pazartesi günü yani; bugün açıklanması bekleniyor.
2015 LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM Başkanı Ömer Demir LYS sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin sorulara yanıtladı. Demir açıklamasında, "Sınav sonuçlarını açıklarken süre konusunda sürpriz yapmak gibi bir iddiamız yok. Önemli olan, sağlıklı şekilde sonuçları üretelim. Çünkü sürprizin kurumsal açıdan maliyeti şu; sabaha kadar kişileri çalıştırmak zorundasınız, yorgun bir şekilde hata yapma riski olabiliyor. Dolayısıyla süreyi öne çekme konusunda çok özel bir gayretimiz olmayacak. Ama makul bir süre içinde açıklamaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.
Adaylar yükseköğretim programlarına nasıl yerleştirilecek?

Adaylar, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı için Tablo 4'teki lisans programlarına ve Tablo 3'teki ön lisans programlarına;

-YGS ve varsa LYS yerleştirme puanları ve varsa sınavsız geçiş hakları,

-Okumak istedikleri yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri,

-Yükseköğretim programlarının kontenjanları ve koşulları göz önünde tutularak yerleştirileceklerdir.

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan adaylar, Tablo 3'teki kendi alanlarıyla ilgili ön lisans programlarının sınavsız geçiş kontenjanına (SGK) sınavsız olarak;

-Okumak istedikleri yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri,

-Sınavsız geçiş ile ilgili öncelikler,

-Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP),

Yükseköğretim programlarının kontenjanları ve koşulları göz önünde tutularak yerleştirileceklerdir. Yerleştirme işlemlerinde bu kılavuz ile 2015-ÖSYS Kılavuzunda yer alan kurallar geçerli olacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...