Tgrt Haber
01 Kasım 2023 12:32 - Güncelleme : 01 Kasım 2023 12:36

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den yeni sistem sinyali: Müfredat değişiyor!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Tekin, okullarda müfredatın çok ağır olduğunu ve derslerde sadeleştirme yapmaya gideceklerini duyurdu.

Editör: İmran Baran / Kaynak: TGRT HABER
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den yeni sistem sinyali: Müfredat değişiyor!
yusuf tekin,MEB

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Beştepe’de gerçekleşen Kabine Toplantısı’nın ardından gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin sorularına yanıt veren Bakan Tekin, okullarda derslerin çok ağır olduğunu ve öğretmenlerin çoğu zaman konuları yetiştirmekte zorlandığını aktardı. Müfredatın her noktasına düzenleme getireceğini aktaran Tekin, derslerde sadeleştirmeye gideceklerini anlattı.

"DERSLERDE SADELEŞTİRMEYE GİDECEĞİZ" 

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) 2023-2024 eğitim ve öğretim yılına ilişkin önemli bir karar daha aldıklarını açıkladı. Tekin süreçle ilgili şunları söyledi:

"Kasım ayının sonu gibi veya aralık ayında müfredat değişikliği, program değişikliği paylaşmış olacağız. İlkokul, ortaokul ve lisede tekrar eden konular var bunlara bakacağız ve çıkartacağız. Müfredat çok ağır öğretmenler konuları yetiştiremiyor. Müfredat ağır, hafifleteceğiz. Yeni dersler eklenebilir ve mevcut derslerden çıkartılanlar olabilir. Aralık ortasında bir toplantıyla açıklayacağız"

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...