Tgrt Haber
10 Kasım 2022 10:18 - Güncelleme : 10 Kasım 2022 11:53

Dolar ve petrol fiyatları alt üst oldu! Altın tırmanışa devam ediyor (10 Kasım güncel altın ve dolar fiyatları)

Dolar ve altın fiyatları yatırımcıların gündeminde büyük yer tutmaya devam ederken dünya, ABD’de Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasında yaşanan mücadeleye odaklandı. Cumhuriyetçilerin kazanması halinde dolarda büyük bir değer kaybı yaşanacağı ifade ediliyor. Böyle olması durumunda ise altın fiyatları yükselişe geçecek. Fed faizlerinin gelecek aylarda frenlenmesi de altın ve dolar piyasalarını etkileyecek. ABD enflasyon verileri yurtiçi yatırımcıların merakla beklediği konuların başında geliyor. Peki, bugün gram, çeyrek ve tam altın ne kadar? Dolar kaç lira oldu?

Dolar ve petrol fiyatları alt üst oldu! Altın tırmanışa devam ediyor (10 Kasım güncel altın ve dolar fiyatları)
altın,dolar,petrol

Küresel piyasalarda ABD gerginliği sürüyor. Seçim sonuçlarında hangi tarafından kazanacağı ekonomi açısından büyük önem taşırken, enflasyon verileri de dolar ve değerli metallerin yönünü belirleyecek. Öte yandan Çin’de devam eden koronavirüs kısıtlamaları da petrol fiyatlarının 95 doların altına kadar düşmesinde etkili oldu. 

DOLARI ZOR GÜNLER Mİ BEKLİYOR?

Henüz ABD seçimleri tamamlanmamış olmasına rağmen, Cumhuriyetçilerin önde olduğu iddia edildi. Analistlerin görüşlerine göre, Cumhuriyetçilerin seçimden zaferle çıkması halinde dolar büyük bir değer kaybedecek. Siyasetteki belirsizlik nedeni ile dolarda gerileme ve durağan görünüm devam ediyor. Cumhuriyetçiler, Bıden’ın ekonomik planlarını tamamen değiştirebilir. Öte yandan ABD enflasyon verileri de piyasaların yönünün belirlenmesinde büyük bir etken. Enflasyon verilerinin beklenenden daha yüksek olması durumunda faiz artışlarına devam edilebilir.

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

ALTIN ZİRVEYE OYNAMAYA DEVAM EDİYOR

Fed’in faiz artırımlarını sürdürmesi sonucunda dip sevileri gören altın, son zamanların en iyi performansını gösterdi. Gram altın, 10 Kasım gününe 1.018,02 ile başladı. Saat 10:08 itibarıyla yüzde 0,39 artışla 1.021,99'dan işlem görüyor. Dün en düşük 1.017,59, en yüksek 1.018,79 seviyelerini gördü. Ons altın ise son bir ayın en yüksek seviyesine yükseldi. ABD enflasyon verilerinin düşük gelmesi söz konusu olursa değerli metaller büyük bir yükseliş trendine girebilir. Altının gelecek günlerde seyrine ABD’den gelecek haberler belirleyecek. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

PETROL ÇİN KISKACINDA

Brent petrol büyük bir düşüş kaydetti. 10 Kasım sabah saatlerinde varil fiyatı 92 dolara kadar geriledi. Bunun düşüşte ABD petrol rezervlerinde yaşanan artış etkili oldu. Diğer yandan en büyük petrol ithalatçılarından biri olan Çin’de yaşanan pandemi kısıtlamaları da petrol düşmesine neden oldu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ahmt10 Kasım 2022 13:26

Gerçekten dolar ve petrol fiyatları Altüst oldu bizde de motorin 15 lira oldu:))) şaka gibisiniz

Vatandaş10 Kasım 2022 13:25

Dolara da ,petrole de bişey olmaz,,, aylardır konuşuluyor,,inmezzzzz

Sonraki Haber Yükleniyor...