Tgrt Haber
27 Şubat 2024 04:03 - Güncelleme : 27 Şubat 2024 04:03

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Zamlı ikramiye bu hafta Meclis'te...

Emeklilere 2018 yılında ödenmeye başlanan bayram ikramiyesi, bu yıl da Ramazan Bayramı öncesinde emekli vatandaşların hesabına yatırılacak. Ancak bu yıl yapılacak ödeme Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği yüzde 50 artışla gerçekleşecek. Emekli bayram ikramiyesi bu hafta TBMM gündeminde yer alması beklenirken, emekliler ikramiyelerin ne zaman yatacağını merak ediyor...

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Zamlı ikramiye bu hafta Meclis'te...
emekli ikramiyesi,bayram ikramiyesi,zam

Emekli bayram ikramiyesi tutarı değişti. Geçtiğimiz yıllarda emekli, dul ve yetim vatandaşların hesaplarına 2 bin TL yatarken, bu yıl yeni tutar ödenecek. Emeklinin bayram ikramiyesini içeren kanun teklifi, yeni haftada TBMM'de Genel Kurul gündemine gelecek. Peki, emekli bayram ikramiyesi ne zaman ve ne kadar yatacak?

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Emeklinin bayram ikramiyesini 3 bin liraya yükseltecek kanun teklifi, yeni haftada TBMM'de Genel Kurul gündemine gelecek.

Düzenlemeye komisyon aşamasında eklenen bir madde ile emekliye ramazan ve kurban bayramlarında verilen 2 bin liralık ikramiye, yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükselecek.

YÜZDE 50 ZAM YAPILDI!

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği bayram ikramiyelerine yapılacak zam açıklandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan 2 bin TL olan emekli ikramiyelerine yüzde 50 zam yapıldığı müjdesini duyurdu.

Bayram ikramiyesini 3 bin TL'ye yükseltecek teklif TBMM Başkanlığı'na sunulan 8. Yargı Paketi'ne eklendi.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATAR?

Bayram ikramiyesinin, Ramazan Bayramından 1 hafta öncesinde hesaplara yatırılmış olması bekleniyor. 2024 Ramazan Bayramı 10-11-12 Nisan'a denk geliyor. İkramiyelerin de en geç 5 Nisan'a kadar yatırılması tahmin ediliyor.

KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLECEK?

EYT'den emekli olan, eski emekli ya da ikramiye ödemesi öncesinde emeklilik için dilekçesini veren emekliler de ikramiyeden faydalanacak.

Maaşını tam olarak hak eden tüm emekliler 3 bin lira oranında emekli ikramiyesini alacak. Bunun dışında dul ve yetimlere ise hak ediş oranları kadar emekli ikramiyesi ödenecek. Emekli maaşının yüzde 75'ini hak eden dul ve yetimlere 2.250 lira, yüzde 50'sini hak edenlere 1.500 lira, yüzde 25'ini hak edenlere ise 750 lira ödeme yapılacak.

EYT'liler ya da diğer sigortalılar 31 Mart gününe kadar emeklilik için başvurmaları ve işlemlerinin bitmesi halinde ikramiye hakkı elde edecek.

Emeklilerin yanı sıra yaşlılık aylığı, ölüm aylığı ve iş görmezlik geliri alanlar, şehit yakınları, gaziler, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ikramiye alabilecek.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...