Tgrt Haber
07 Mart 2018 14:02

Son dakika… Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) 2018'in ikinci toplantısında da faizleri sabit bırakma kararı aldı.

Son dakika… Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
merkez bankası

PPK, faiz koridorunun alt bandı olan borçlanma faiz oranını yüzde 7,25, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 8, marjinal fonlama oranını yüzde 9,25, geç likidite penceresi borç verme faiz oranını yüzde 12,75 seviyesinde tuttu.

TCMB, Aralık ayındaki PPK toplantısında geç likidite penceresi borç verme faiz oranını 50 baz puan artırarak yüzde 12,75'e yükseltmişti.

18 Ocak'ta gerçekleşen bu yılın ilk toplantısındaki karar metninde daha önceki metinlerde de yer alan "Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme ve hedeflerle uyum sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruş kararlılıkla sürdürülecektir." ifadesine iyileşmenin " baz etkisi ve geçici faktörlerden bağımsız" olmasının gözetileceği de eklenmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...