Tgrt Haber
17 Kasım 2018 20:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Erbaş' açıklaması: Siyasi malzeme yapılmasın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Kadir Mısıroğlu'nu ziyaretine ilişkin, 'Diyanet İşleri Başkanlığımızı siyasi tartışmaların malzemesi yapma girişimlerini tasvip etmediğimi belirtmek istiyorum.' açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Erbaş' açıklaması: Siyasi malzeme yapılmasın
erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının satır başları şöyle;

- Yetimlerin başını okşayarak, kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü dönemde kız çocuğu sahibi olarak bize merhameti öğretmiştir.

- Mevlid - i Nebi haftasının temasının "Peygamber ve Gençlik" olmasını son derece önemli bulunuyorum.

- Özellikle gençlerimizin peygamber efendimizin hayatını öğrenmesi çok büyük önem arz ediyor.

 - Gençliği ihmal eden, gençlere sırtını dönen, gerekli özeni göstermeyen milletin istikbali ve istiklali tehdit altında demektir. 

- Bu ülkenin gençliğine yapılacak en büyük kötülük onların hayat damarlarından olan medeniyetten koparmak olacaktır.

- Ülkenin camileri 18 yıl boyunca ezan-ı muhammediye hasret  bırakılmıştır. Şimdi bu yeniden hortlatılıyor, asla başaramayacaksınız.

- 2002'nin Türkiyesi ile 2018'in Türkiyesi'ni  karşılaştırdığımızda, yasaklardan ziyade özgürlüklerin konuşulduğu, teröre ve  şiddete bulaşmadığı sürece her türlü fikrin serbestçe dillendirildiği bir  iklimde, böyle bir ülkede yaşıyoruz.

- Bu ülkenin gençleri sağcı solcu denilerek birbirine kırdırıldı.

- Bizim üniversitelerimizde şu an 8 milyon genç okuyor.

- Millet olarak en zor imtihanla asıl şimdi yüzleşiyoruz. Gençlerimizi istikbale hazırlayamazsak emeklerin tamamı boşa gidecektir.

- Gençlerimizin sürekli olarak Veda Hutbesi'ni okumasını tavsiye ediyorum.

- Diyanet İşleri Başkanlığımızı siyasi tartışmaların malzemesi yapma girişimlerini tasvip etmediğimi belirtmek istiyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...