Tgrt Haber
10 Aralık 2016 14:45

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni Anayasa açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenyurt'ta 111 tesisin toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, yeni Anayasa değişiklik teklifi için 'bugün Meclis'e sunulacak' dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni Anayasa açıklaması
cumhurbaşkanı erdoğan,istanbul açılış,

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Çanakkale unutulur mu, Kurtuluş Savaşı unutulur mu, İstanbul'un fethi unutulur mu, darbe girişimi de öyle. Ne unutacağız ne unutturacağız. İstanbul 15 Temmuz darbe girişimine verdiği şehit ve gazilerle, 100 binlerce insanı ile en güçlü direnişi gösteren illerimizin başında geliyor. Tüm kardeşlerime buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.
 
Ne diyor şair; Şehitler tepesi boş değil, Biri var bekliyor. Ve bir göğüs, nefes almak için; Bayrak rüzgar bekliyor. Allah'tan başka giç bir gücün karşısında eğilmedik, eğilmeyiz. 15 Temmuz 5 ay. Bazıları hala hakettiği konuma oturtamadığını düşünüyorum. Çanakkale'de düşmanın üzerine yürüyenler inancını ve vatanını korumak için yapıyordu.
 
İdam konusunda parlamento kararını verirse ben de onaylarım dedim. Batı şöyle diyor, böyle diyor beni enterese etmez. 
 
Bizi yıkmak için vurulan darbeler, birliğimizi kardeşliğimizi güçlendirir. Türkiye'yi ancak millet kurtarır
 
90'ların paramparça olduğu Türkiyesinden 2023 hedefleri için sıkıcı bir araya geldiğimiz Türkiye. Üstad ne diyor; Her şey akar, su, tarih, yıldız, insan ve fikir; Oluklar çift; birinden nur akar birinden kir. Birileri bizden kir akıtmaya çalıştıkta nur akan olukların önünü açmıştır.
 
 İnşallah önümüzdeki dönemde bir, iri, diri ve kardeş olarak hep birlikte Türkiye olarak çok daha büyük başarılara sahip olacağız. 15 Temmuz'da millet olarak darbecilere yaşattığımız o büyük mağlubiyet, onlara indirdiğimiz karşı darbe, milletin karşı darbesi ile tokatı yediler. Hesaplaşmanın bu son perdesidir. Türkiye'yi kim kurtarır, nasıl kurtulur sorularına cevabı 15 Temmuz'da bulduğumuzu düşünüyorum. Türkiye'yi ancak millet kurtarabilir. Halbuki biz çareyi çözümü hep dışardan ithal ürünlerle bulmaya çalıştık.
 
Bizi nasıl erittiler? Ah ah bizi nasıl böyle yaptılar? Siz varsınız ya evelallah. Bu gençlik olduktan sonra bu millet yıkılır mı? Yıkılmaz. Ülkemizde uzun süre tarihimizi unutturma üzerine kurulu bir eğitim sisteminin dayatılmaya çalışması bu mahçubiyetten kaynaklanıyor. 15 Temmuz'da bu hususta da setlerin yıkıldığını düşünüyorum. Anasınıfından yüksek öğretime, her alanda tarihimizle kültürümüz medeniyetimizle barışık bir zemine oturtacağız. Bunun değişimin önünde kimse duramaz.
 
Bu milletin özünde varolan asil duruşun yaşadığını göstermiştir. Milyonlarca insanı sokağa inmeye meydanları doldurmaya darbecilerin karşısına ne bir organizasyon vardı, ne de çıkar. Ah ah... Bir çağrı, bir çağrı. Kendi iradeleriyle başka bir şekilde sağlanması mümkün olmayan şekilde insanlar sokağa çıkınca darbe zaten bitti. Türker kardeşim tanklar onu köşeye sıkıştırdığında o sadece Allah'a yürüyordu. Onlar Nene Hatun'ların varisleriydi. Profesörler, genç kardeşlerim aynı şekilde. Sadece facetime ile yaptığımız o çağrı ile iş bitmişti. Minarelerden selalar okunduğu anda iş bitmişti. Darbecilerin döktüğü kanlar kendi ihanetlerinin eseridir.
 
Gölbaşındaki Polis Hareket Merkezi'nde 56 aslan gibi polisimiz şehit oldu. Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiniz onlar diridir ama siz bilemezsiniz. TBMM'ye, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne saldırdılar. Aynı şekilde İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü'nde artık 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde. Büyükşehir binası önünde, Ankara'da Genelkurmay'da, Akıncı üssünde sivil halkı şehit etmenin başka bir izahı mümkün değil. 8 civarı harekete geçen 22.00'de sokağa inen darbecilerin sonucu almayacağı ortadaydı. Bekledikleri desteği alamadılar. Pensilvanyalı buraya ulaşmadı. Geceleri yaptığı beddualar tutmadı.

"İşte El Bab'a girdiler, Özgür Suriye Ordusu, arkasında komandolarımız"


Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu’sundaki operasyonları da hatırlatan Erdoğan, “Güneydoğu’da, Doğu’da, Tendürek’te neler oluyor görüyorsunuz. Ha şehitlerimiz var doğru. Ama bileceğiz ki bu tarla değil, vatan. Tarlanın vatan olması uğruna şehitler olması ile bakidir. Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda. Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda. Yoksa vatan olmaz. İşte bak Elbab’a girdiler. Özgür Suriye Ordusu arkasında komandolarımız. Evelallah durmak yok yola devam. Biz işgalci değiliz ama işgalcilerin karşısındayız. Son 3-4 yıldır öyle olaylar yaşıyoruz ki inanın diğer ülkeler bize hem büyük bir gıpta ile, hem de şaşkınlıkla izliyor. Evelallah son yarım asrını bizzat yaşamış, tarihini de gayet yakından bilen bizler için karşımızdaki fotoğraf çok açık. Ne zaman kendimizi toparlamaya kalkışsak aynı şey oluyor. Kimi zaman dışarıdan, kimi zaman içeriden yapılan saldırlar sebebiyle imkanlarımızı süreli savunmaya yönlendirmek zorunda kaldı. Yine aynı oyun. Tutmayacak” ifadelerini kullandı.

 

ANA SINIFINDAN BAŞLAYAN YENİ EĞİTİM SİSTEMİ

Ülkemizde uzun süre tarihimizi unutturma kendi değerlerimize düşmanlık üzerine kurulu bir eğitim sisteminin dayatılmaya çalışılması mahçubiyetten kaynaklanıyor. Önümüzdeki dönemde, İnşaallah, ana sınıfından başlayarak tarihimizle, kültürümüzle barışık bir zemine oturtacağız. Çünkü 15 Temmuz ne kadar küllenirse küllensin bu milletin özünde var olan o asil duruşun yaşadığını göstermiştir.

Minarelerden selalar okunduğu anda iş bitmişti. İlerleyen saatlerde döktüğü kanlar kendi alçaklıklarının eseridir. 

'ZORLA GİTMEDİLER'

Açık konuşmak lazım Kurtuluş Savaşı'nda cepheye koşan askerler zorla gitmediler. Vatanları namusları gelecekleri için gönüllü olarak cepheye koştu. 15 Temmuz gecesi de aynı duygularla millet sokakları doldurdu. Devletin gerçek sahibinin millet olduğu 15 Temmuz'da görüldü. FETÖ'nün uzun yıllar boyunca milletimizin hassasiyetlerini istismar ederek bir ur gibi topluma yayıldığını görüyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...