Tgrt Haber
11 Aralık 2017 05:01

Kira artış oranı ne kadar? Kira artış oranı hesaplama

TÜİK tarafından açıklanan ev sahibi ve kiracı için zam oranları konusunda yol gösteren istatistik açıklandı. Buna göre kira artış oranı ne kadar, kira artış oranı hesaplaması nasıl gibi soruların cevapları kolayca çözülmüş oluyor. Aralık ayında kira sözleşmesi yapacak olanlar hangi tarifeden zam oranı belli olduğunu haberimizde bulabilirsiniz.

Kira artış oranı ne kadar? Kira artış oranı hesaplama
Kira artış oranı ne kadar,Kira artış oranı hesaplama,kiraya ne kadar zam olacak,kira,zam

Açıklanan TÜİK verilerine göre Aralık ayında kira sözleşmesini yenileyecek olanlar ya da kira sözleşmesini yeniden düzenleyecek olanlar, zam konusunda dikkate alabileceği kira artış oranı açıklandı. Bu oranla kiraya ne kadar zam yapmalıyım, kira artış oranı ne kadar, kira artıl oranı hesaplama nasıl gibi sorular çözüme kavulmuş olacak. TÜİK'in  açıkladığı ve  Kasım ayında  oluşan enflasyon göstergelerine göre 2017 Aralık ayında kira zam oranı yüzde 15,38 olarak saptandı.

Kira artış oranı ne kadar?

TÜİK, Kasım 2017 ÜFE oranlarını açıkladı. Habertürk, 2017 Aralık kira artış oranını hesapladı. Buna göre, Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2017 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 2,02, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 13,91 bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,30 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 15,38 artış gösterdi.

Kira artış oranı ÜFE’nin 12 aylık ortalaması baz alınarak hesaplanıyor. Buradan hesapla 2017 Aralık kira artış oranı yüzde 15,38.

Ev sahibi ne kadar zam yapabilir? Kira zammı hesaplama

Yeni Borçlar Kanunu’na göre kira artış oranında ÜFE üst sınır. Yani ev sahibi ÜFE’nin üzerinde zam yapamaz. 2017 Aralık kira artış oranı da en fazla yüzde 15,38.

KİRA ARTIŞI HESAPLAMA

Şimdi gelin kira artış oranı Aralık 2017’yi birlikte hesaplayalım. Diyelim ki bin TL kira veriyorsunuz. Buna göre;

Kira Bedeli: 1.000 TL

Kira zam oranı: Yüzde 15,38

Zam bedeli: 153,8

Kira artış oranı ne kadar? Kira artış oranı hesaplama

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...