Tgrt Haber
20 Temmuz 2023 12:04 - Güncelleme : 20 Temmuz 2023 12:58

Son dakika! MSB duyurdu: Bedelli askerlik ücreti 122 bin lira oldu

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, bedelli askerlik ücretinin 122 bin 351 lira olduğunu bildirdi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan tahıl koridoru açıklamasında, "Rus personel İstanbul'daki Müşterek Harekat Merkezi'nden ayrıldı. Anlaşmanın dörtlü şekilde devam etmesinden yanayız." denildi.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
tahıl koridoru,bedelli askerlik

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, bedelli askerlik ücretinin 122 bin 351 lira olduğunu açıkladı. Rusya'nın Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nı askıya alma kararıyla ilgili Türkiye'nin girişimleri ise sürüyor. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Rus personel İstanbul'daki Müşterek Harekat Merkezi'nden ayrıldı. Anlaşmanın dörtlü şekilde devam etmesinden yanayız." denildi.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bilindiği üzere bedelli Askerlik tutarı, daha önce yapılan düzenleme ile memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlenmiş ve miktar konusundaki belirsizlik ortadan kaldırılmıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığınca "Mali ve Sosyal Haklar" genelgesi yayımlanmış ve buna göre bedelli askerlik tutarı 122.351,04 TL olmuştur. 17 Temmuz 2023 tarihinden itibaren bedelli askerlik müracaat işlemleri başlamıştır" denildi.

UKRAYNA/TAHIL SEVKİYATI

Rusya Federasyonu ve Ukrayna arasında yaşanan, bölgemizin ve dünyanın güvenliğine ciddi bir tehdit teşkil eden gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

"Savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz” anlayışıyla Rusya Federasyonu ile Ukrayna arasında daha fazla yıkım, gözyaşı ve dram yaşanmaması, ateşkes ve kalıcı barışın sağlanması için etkin, kolaylaştırıcı rol üstlenmeye ve insani krizi hafifletmeye yönelik her türlü desteği vermeye hazırız.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve BM Genel Sekreteri’nin çaba ve girişimleri ile 22 Temmuz 2022 tarihinde İstanbul’da hayata geçirilen “Ukrayna Limanlarından Tahıl ve Gıda Maddelerinin Güvenli Taşınması Girişimi” kapsamında;

- Bir yıllık sürede binden fazla gemi ile yaklaşık 33 milyon ton tahıl ve gıda ürününün ihtiyaç sahibi ülkeler ile küresel pazarlara erişimi başarıyla sağlanmış,

- Taraf ülkelerin mutabakatıyla Girişim; 19 Kasım 2022,  18 Mart ve 18 Mayıs 2023 tarihlerinde uzatılmış ve 3 dönem hâlinde misyonunu başarıyla devam ettirmiş,

- Bu çerçevede Ukrayna limanlarından üç kıtadaki 45 ülkeye tahıl sevk edilmiştir. 

Tahıl Anlaşması’nın sürdürülmesine tüm dünya büyük önem vermektedir. Müşterek gayretlerle tesis edilen Anlaşma’nın küresel gıda krizinin önünün alınması için hayati rol oynadığı aşikârdır.

Ancak, bilindiği üzere 17 Temmuz’da Rusya Federasyonu yaptığı açıklama ile Tahıl Girişimi Anlaşması’nın uzatılmayacağını ve durdurduğunu bildirmiştir."

Rusya Federasyonu tarafından durdurulan Tahıl Girişimi’nin devamına yönelik BM, Rusya Federasyonu ve Ukrayna yetkilileri ile temaslarımız Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak devam etmektedir.

Küresel gıda fiyatlarının istikrara kavuşmasına büyük katkı sağlamakla birlikte tüm krizlerin iyi niyet ve diyalogla çözülebileceğini kanıtlayan bu Girişim’in devam etmesini temenni ediyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bölgede barışın temini ve insani yardım konusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşeni yapmaya devam edecektir.

TERÖRLE MÜCADELE

PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere, millî birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve sınır ötesinde proaktif ve kesintisiz bir şekilde başarıyla icra edilen operasyonlarla ve kararlılıkla uyguladığımız terörü kaynağında yok etme stratejisi ile Irak ve

Suriye’nin kuzeyi dâhil;

-  Son bir haftada 35 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

-  Böylece etkisiz hâle getirilen terörist sayısı bu yıl içinde 848’e, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38.191’e ulaşmıştır.

Yine, Irak’ın kuzeyinde başarıyla icra edilen Pençe-Kilit Harekâtı’nda 18 Temmuz 2023’e kadar 573 terörist etkisiz hale getirilmiş, değişik çaplarda toplam 1.291 silah ve 556.498 mühimmat ele geçirilmiş, 2.103 mayın/el yapımı patlayıcı (EYP) tespit ve imha edilmiş, 597 mağara/sığınak kullanılamaz hâle getirilmiştir.

Dün de Pençe-Kilit bölgesinde devam eden Arama Tarama faaliyetinde bir sığınakta çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilmiştir. (1 adet Zagros keskin nişancı tüfeği, 2 adet Doçka, 1 adet RPG-7, 14 adet AK-47, 2 adet PKM ile çok sayıda mühimmat ve çeşitli miktarda malzeme)

Kahraman Mehmetçiğin büyük bir fedakârlık ve olağanüstü gayretle yürüttüğü bu başarılı mücadele sonucu, sözde elebaşlarının etkisiz hâle getirilmesi dâhil terör örgütüne ağır darbe vurulmuş, örgütün hareket kabiliyeti bitme noktasına getirilmiş ve yıllardır milletimizin başına musallat olan terör belasını defetmede önemli bir aşamaya gelinmiştir. 

NATO / İKİLİ İLİŞKİLER

NATO’nun, değerlerini ve sorumluluklarını paylaşan Türkiye, üstlenmiş olduğu tüm görev ve misyonları başarı ile yerine getirmeye, NATO’nun aktif ve yapıcı bir üyesi olmaya devam etmektedir.

14 Temmuz 2023 tarihinde NATO'nun Artırılmış Teyakkuz Faaliyetleri (Enhanced Vigilance Activites-eVA) kapsamında Doğu Avrupa, Orta ve Doğu Akdeniz'de icra edilmekte olan Neptune Strike 23-2 faaliyetine F-16 uçakları, Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağı, TCG Gökçeada ve TCG Göksu fırkateynlerimizle katılım sağlanmıştır.

Ayrıca, Sayın Cumhurbaşkanımızın Suudi Arabistan ziyaretinde kendisine eşlik eden Sayın Bakanımız ile Suudi Arabistan Savunma Bakanı tarafından iki ülke arasında Askerî Yetenek, Savunma Sanayii ve Araştırma ve Geliştirme (AR-GE) Alanında İş Birliğine İlişkin Uygulama Planı imzalanmıştır. 

FETÖ İLE MÜCADELE

FETÖ ile mücadelesine yeni bilgi, belge ve veriler ışığında bünyesinde FETÖ ile iltisaklı tek bir personel kalmayıncaya dek kararlılıkla devam edecektir.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...