Tgrt Haber
14 Mart 2017 15:23

“Askeri okullarda demokrasiye bağlılık yemini etsinler”

Hollanda’nın faşizan tavrını alkışlayan ve hala Türkiye’yi suçlayan içimizdeki Hollandalılar Medya Kritik Programı’nda masaya yatırıldı. Böyle bir ortamda bile Hollanda’ya destek verenlerin arasında emekli generallerin de bulunduğunu belirten Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur, “Askeri okullarda demokrasiye bağlılık yemini etsinler ve ‘Sivillik sefalettir’ diye düşünen hastalıklı kafayı değiştirsinler” dedi.

“Askeri okullarda demokrasiye bağlılık yemini etsinler”
medya kritik,

Fuat Uğur, içimizdeki Hollandalılara, Cumhuriyet Gazetesi’ni ve 500 bin kişinin katili Esad’la Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşılaştıran CHP’li Muharrem İnce’yi gösterdi. Uğur, “Esad gelip Suriyeli mültecilerle miting yapmak istese izin verir misiniz?” diye soran İnce’nin bu sözlerini “Zevzeklik” olarak niteledi. Uğur, CHP’li Aykut Erdoğdu’nun yaşanan krizi “Tiyatro” olarak nitemesine ve “Avrupa kapıları aç, mağduriyeti biz yaşıyoruz” diyen CHP’li Sezgin Tanrıkulu’na da tepki gösterdi. İçimizdeki Hollandalılar arasında emekli generallerin de olduğunu kaydeden Uğur, bugün eğitime başlayan Kara Harp Okulu’nda demokrasiye bağlılık yemini edilmesini istedi. Uğur sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün başlayan yeni eğitim yılında ‘Darbe yapmayacağız, demokrasiye bağlıyız’ diye yemin etmelerini beklerdim. Meşru seçilmiş yönetimlere saygı duyan ve onu belindeki silahla devirmeyi düşünmeyen bir askeri kafaya ve aklına, zihnini sadece Türkiye’nin savunmasına harcayan bir askeri kafaya ihtiyacımız var. Arzulanan, Türkiye’yi güçlü kılacak bir askeri yapı ancak böyle oluşur.”

Gazeteci Yazar Cem Küçük, içimizdeki Hollandalılar olarak nitelediği CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun açıklamalarına büyük tepki gösterdi. Tanrıkulu’nun dağa çıkmasını isteyen Küçük, “Bu öyle bir adam ki, alçak PKK’lılara tek laf etmez, çıkıp oradan demokrasi, bunlar masum falan diyor. Dağa çık kardeşim. Bu kadar PKK’ya meraklıysan git Kandil’de Bayık’ın danışmanı ol” dedi. Emekli Tuğamiral Türker Ertürk’ün sözlerine anlam veremediğini belirten Küçük, “Türkiye’de en kolay şey general, amiral olmak. Bunları dinlediğimde diyorum ki, ‘Kurmay zeka bu mu?’. Hollanda, diplomatik pasaportlu bakanımızı kendi mülkümüz olan elçiliğimize almıyor, buna tiyatro diyor. Darbeler tarihine baktığımızda, bunların ne kadar boş olduklarını görürüz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...