Tgrt Haber
16 May 2017 13:30

Fuat Uğur: Oğuz Güven'in tutuklanması akla ziyan bir karar

TGRT Haber ekranlarında yayınlanan Medya Kritik programında, Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur ve Gazeteci Yazar Cem Küçük, Cumhuriyet Gazetesi internet sitesi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven'in tutuklanmasını değerlendirdi.

Fuat Uğur: Oğuz Güven'in tutuklanması akla ziyan bir karar
fuat uğur, nedim şener, oğuz güven, cumhuriyet,

Medya Kritik'te Oğuz Güven'in tutuklanması konusunu değerlendiren Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur yaptığı açıklamada şunları söyledi; Oğuz Güven'in; 'Başsavcıyı kamyon biçti' şeklinde Cumhuriyet'in internet sitesinde atılan bir başlığı ve Twitter'da yayılması sonucunda gözaltına alındı, gözaltı kararı 7 güne çıkarıldı ve daha sonra tutuklandı. Dün konuşmuştuk, Oğuz Güven'de ne gibi bir bilgi var da 7 gün gözaltı süresi verdiniz demiştik.

"OĞUZ GÜVEN'İN TUTUKLANMASI AKLA ZİYAN BİR KARAR"

Güven kendisini şöyle savunmuş; Efendim bütün gazetelerde bu tür başlıklar atılabilir, trafik kazalarında özellikle bu tür başlıklar kullanılabilr biz de bu nedenle attık demiş. Bu başlığı attı diye bir insanın tutuklanması akla ziyan bir karar. Adaletin terazisi neden şaşıyor? İnsanların vicdanları yaralanıyor.' dedi.

"BU BAŞLIK SON DERECE YANLIŞTIR''

Gazeteci Yazar Cem Küçük ise şunları söyledi; Savcı Selim Kiraz şehit edildiğinde, o olayı destekleyen başta Doğan Medya olmak üzere DHKP-C'li teröristleri destekledi. Savcılık harekete geçmedi, neden? Aydın Doğan diye, herhalde böyle aklıma başka bir şey gelmiyor. Kamyon biçti diye tutuklama ağır bir karar, rahmetli savcımızın şüpheli bir ölümü üzerine atılıyor bu başlık. Başlık kötü bir başlık ama tutuklama doğru değil, ben bu kararın gözden geçirileceğine inanıyorum.

"CUMHURİYET GAZETESİ'NİN İNTERNET SİTESİ FETÖ, PKK SÖZCÜSÜ GİBİ"

Sen PKK'lı teröristleri övüyorsun internet sitende, bunları yayınlıyorsan bazı şeyleri göze alacaksın. Sen Ulaş Bayraktar'ı övüyorsun, bu bir terörist. Sen bunları söylersen işte bunların hesabını veremezsin. Cumhuriyet Gazetesi'nin internet sitesi FETÖ ve PKK sözcüsü gibi bunu da söyleyelim' dedi.

"NEDİM ŞENER'İ SAMİMİ BULMUYORUM"

Cem Küçük ardından Nedim Şener'in 'Cumhuriyet'ten Oğuz Güven'i ben mi ihbar ettim?' başlıklı yazısına değinerek şunları söyledi; Nedim Şener samimi olmadığını gösteriyor, ben bugün bir yazı okudum. Nedim Şener dedi diye tutuklanmadı, Nedim Şener hiç bir zaman samimi değildir. Ahmet Kekeç bugün vicdanlı bir abidir, bugün Nedim Şener'i de savunmuş. Ama işler tersine dönse Nedim Şener Ahmet Kekeç'i savunmaz. Bunun onlarca örneği var, ben Nedim Şener'i hiç samimi bulmam. FETÖ konusunda geçenlerde bir yazı yazdı, gizli bilgileri yayınladı. Senin gazetende Ali Fuat'ın en yakın adamı orada, işte onu eleştirdiğin zaman adam olacaksın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...