Tgrt Haber
29 Mart 2018 12:11

Başbakan Yıldırım Bosna Hersek'te

Bosna Hersek'e giden Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdic tarafından resmi törenle karşılandı.

Başbakan Yıldırım Bosna Hersek'te
Başbakan Yıldırım,,Bosna Hersek,

Resmi temaslar için Bosna hersek'e giden Başbakan Binali Yıldırım, TSİ 11.40'da Saraybosna'ya  vardı. Yıldırım'ı, Saraybosna Uluslararası Havalimanı'nda, Bosna Hersek  Dışişleri Bakanı Igor Crnadak, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç ve  eşi Pınar Koç, Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Bakir Sadovic ile diğer  ilgililer karşıladı.

 Başbakan Yıldırım ile Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Dışişleri  Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ulaştırma Denizcilik ve  Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, AK Parti Grup  Başkanvekili Mustafa Elitaş,  TBMM Bosna Hersek Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti  Edirne Milletvekili Rafet Sezen, AK Parti Erzincan Milletvekili Serkan Bayram da  Bosna Hersek'e geldi.

RESMİ TÖREN DÜZENLENDİ 

Daha sonra parlamento binasına geçen Başbakan Yıldırım, Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdic tarafından resmi törenle karşılandı.Parlamento binasında yapılacak baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Yıldırım ve Zvizdic, ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Yıldırım, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri ile Bosna  Hersek Parlamentosu Temsilciler ve Halklar Meclisleri Başkanlık Divanı üyeleriyle  görüşecek.  Binali Yıldırım, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nde düzenlenecek  programda akademisyen ve öğrencilerle de bir araya gelecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...