Tgrt Haber
15 Mart 2017 07:33

Binali Yıldırım: 'Evet' patlaması bekliyorum

Başbakan Binali Yıldırım, dün AK Parti genel merkezinde milletvekilleri ile bir araya geldi. Basına kapalı yapılan toplantıda Avrupa ülkeleri ile yaşanan kriz ve referandum süreci değerlendirildi.

Binali Yıldırım: 'Evet' patlaması bekliyorum
binali yıldırım, referandum, evet

Edinilen bilgilere göre, Yıldırım’ın verdiği mesajlar şöyle: “Bazı milletvekili arkadaşlarımızın Hollanda ile yaşanan krizle ilgili açıklamaları doğru değil. AB ülkelerine karşı sert ve kaba söylemlerden kaçınalım. Biz hükûmet olarak gereken adımları atıyoruz zaten. Oradaki vatandaşlarımızın da haklarını korumamız lazım.  Mutedil olacağız. Sosyal medya, sorumsuz medya değil. Yazdıklarınıza dikkat edin. Söz ağızdan çıkmadan sahibinin esiridir. Ağızdan çıktıktan sonra sahibi sözün esiri olur. Anayasa değişikliğine ilişkin kampanyamız gayet güzel gidiyor. Rüzgâr da ‘evet’e dönüyor. Siz de çalışmalarınızı çok ciddi şekilde yürütün. Karamsar olmayın. Teşkilatların yaptığı programlara uyun. Vatandaşla yüz yüze temas kurun. Müşavere ve halkla beraber olmak siyasi tarzımızdır. Çünkü halkın sesi Hakk’ın sesidir. Bu bir seçim değil. Biz zaten ülkenin problemlerini biliyoruz ve gerekeni yapıyoruz. Bunun dışında boş vaatlerde bulunmayız. 

‘HAYIR’ DİYENLERİ DIŞLAMAYIZ
Bazı arkadaşlarımız referandumda ‘Hayır’ diyenlere yönelik kırıcı ve incitici söylemlerden uzak durmak gerektiğini dile getirdi. Biz kucaklayıcı olacağız. Vatandaşlara karşı ılımlı olacağız. ‘Hayır’ diyenleri de dışlamayacağız. Bölgede bazı belediyelere atanan kayyumların fazla inisiyatif kullandığını dile getirenler oldu. Ama bu kayyum düzenlemesinden vatandaşın çok memnun olduğunu düşünüyorum. Kayyumlar da sonuçta devlet ve oradaki vatandaş için çalışıyor. Ben referandumda Doğu ve Güneydoğu’nun büyük sürpriz yapacağına eminim. Bölgede oy patlaması bekliyorum. Ayrıca, bu referandumda bizim için kadın ve genç seçmen çok önemli. Çalışmalarımızda bu kesimlere özellikle ağırlık verelim. Seçilme yaşının 18’e düşürülmesini iyi anlatalım. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini eleştiren çevreler diyorlar ki, ‘Vücudunuzda iki kulak, iki dudak, iki göz, iki el, iki ayak var’. Oysa vücudumuzu yöneten tek bir beyin ve tek bir kalp var. 16 Nisan’dan sonra da komuta merkezi tıpkı vücudumuzda olduğu gibi tek olacak. FETÖ operasyonlarında mağdur olanlarla ilgili abartılı söylemlere inanmayın. Sistemde ufak tefek arızalar olabilir. Bu çok normal, ama mağduriyet edebiyatına kapılmayın. 

Ukrayna’ya kimlikle seyahat dönemi

Başbakan Binali Yıldırım ile Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman, Çankaya Köşkü’nde düzenledikleri ortak basın toplantısı öncesi, iki ülke arasındaki anlaşmaların imza törenine katıldı. Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdürü Büyükelçi Mehmet Samsar ile Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Başbakan Yıldırım ve Ukrayna Başbakanı Groysman huzurunda, iki ülke vatandaşlarının kimlik kartıyla seyahatine imkân veren anlaşmaya imza attı. Başbakan Yıldırım, basın toplantısında yaptığı konuşmada, Ukrayna ile turizm alanındaki durumumuz iyiye gittiğini belirterek, “Geçen yıl Ukrayna’dan 1 milyonun üzerinde ziyaretçimiz oldu. Bu yeni muafiyet rejimiyle bu rakamın hem Türkiye’den Ukrayna’ya hem Ukrayna’dan Türkiye’ye gidiş gelişleri çok daha fazla artıracağını göreceğiz. Buna inanıyoruz. Bu ihtiyaçları karşılamak için hava ulaşımında gelişmeye ihtiyaç var. Yeni seferlere ihtiyaç var. Bunları da karşılıklı yetkililerimiz planlamalarını yapacaktır” dedi. Türkiye’nin Ukrayna’nın egemenliğini, Kırım dahil toprak bütünlüğünü ve siyasi birliğini önemsediğini ve bunu desteklemeye devam ettiğini kaydeden Başbakan Yıldırım, “Kırım Tatarları, Ukrayna ile ülkemiz arasında özel bir dostluk köprüsü oluşturmaktadır. Dolayısıyla Kırım’ın ilhakıyla ortaya çıkan Kırım Tatarlarının sorunlarının giderilmesi, iskân meselelerinin halledilmesi için Ukrayna hükümetiyle yakın çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman da şunları söyledi: “Ortak temellerimizin bize gelecekte daha iyi bir iş birliği geliştirmek için altyapı sağlayacağını belirtmek istiyorum. Türkiye’ye, Türk halkına ve Sayın Başbakan (Binali Yıldırım) size şahsen başarı ve zafer dileklerimi iletmek istiyorum. Desteğinizi arkamızda hissediyoruz.” 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...