Tgrt Haber
11 Şubat 2016 13:38

Çelik'ten 'yeni parti' iddiasına cevap

Ömer Çelik, parti içinden yeni bir siyasi hareket çıkacağı iddialarına yanıt verdi.

Çelik'ten 'yeni parti' iddiasına cevap
ömer çelik,ak parti,yeni parti,

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çelik'e toplantıda Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ardından Bülent Arınç'la yaptığı görüşme soruldu. Basında yer alan haberlerin spekülatif olduğu ve AK Parti'ye karşı yeni bir siyasi oluşumun söz konusu olmadığını ifade eden Çelik özetle şunları kaydetti:

"Bizim AK Parti'de parti içi muhalefet geleneği yok ama eleştiri geleneğimiz var. Aktif siyasetin içinde ya da dışında olan arkadaşlarımız eleştirilerini basınla paylaşıyor. Bu açıklamalarla ilgili prensiplerimiz var. 

Politikalar eleştirilebilir. AK Parti içinde bu kadar önemli görevlerde bulunmuş arkadaşlarımızın değerlendirmeleri her zaman önemlidir. Ama şahsi değerlendirmelerin yapılmasını doğru bulmayız. 
 
Spekülatif haberlerde olduğu gibi bunu AK Parti'ye karşı yeni bir hareket gibi değerlendiremeyiz. Bunu AK Parti'nin daha güçlenmesi için gelen eleştiriler olarak görürsek daha doğru olur. Spekülatif haberler var. Bu arkadaşlarımız yeni bir oluşum içinde midirler, hayır. 
 
11. Cumhurbaşkanımızın Cumhurbaşkanımızla görüşmesi gayet doğal. Başka arkadaşlarımızla da ülkenin meselelerinin değerlendirildiği görüşmeler yapılabilir. Bu AK Parti'ye karşı yeni bir siyasi hareket olarak değerlendirilmemelidir."

Ömer Çelik'in açıklamalarından satırbaşları:

Yeni anayasa meselesi Türkiye'nin en önemli meselesi. Türkiye'nin yeni bir anayasaya kavuşmasını çok arzuluyoruz. Başkanlığını benim yapacağım mekanizma süreci izleyecek. Biz de çalışmalarımıza parti içindeki heyet olarak en yakın zamanda başlayacağız.

Basında HDP'nin sözcülerinin sürekli olarak gündeme getirdikleri Cizre hassasiyetini sizinle paylaştım. Bize hangi ihbar gelirse gereken hassasiyetleri gösteriyoruz. Yaralılar varsa kimliğini ne olursa olsun girişimlerde bulunuyoruz. Fakat HDP'nin yaralılardan bahsedip o binadan yaralılar çıkmamasına karşın katliam dilini kullanmalarının duyarlılıkla ilgisi olmadığını düşünüyoruz.

"CENAZELERLE İLGİLİ DUYARLILIĞIMIZ EN ÜST NOKTADA"

Cenazelerle ilgili duyarlılığımız en üst noktadadır. Bütün yaralıların sağlık hizmeti alması için elimizden gelen herşeyi yapıyoruz. HDP'nin görüldüğü gibi cenaze siyasetini teröriste kordon açmak gibi bir amacı olduğunu görüyoruz. Bunu şiddetle kınıyoruz. Terör örgütünü direniş olarak niteleyerek, bu katliamı direniş olarak adlandırmaya çalışanları kınıyoruz.

"DUYARLILIĞIMIZ KARŞILIK BULMADI"

Bugünlerin en yoğun konulardan bir tanesi sınırlarımızda olan mülteci akınıdır. Kuşkusuz Türkiye insanlık tarihine not olarak düşecek duyarlılık göstermektedir. Vatandaşlarımızın ekmeğini bölüşmeyi büyük bir mutlulukla kabul etmektedir. Şu ana kadar 10 milyar dolara kadar para harcanmıştır. Maalesef bu duyarlılıklarımız, karşılık bulmadı. Suriye meselesi, Türkiye ile Suriye arasındaki ikili bir mesele değildir. Suriye meselesi bütün ülkelerin meselesidir. Oradan yayılan terör halkası, Avrupa başkentlerine sıçramıştır. Avrupa gösterdiği bu sorumsuzluğun bedeliyle karşı karşıya kalacaktır. Türkiye tüm yükü insanlık adına kabul etmiştir.

ABD İLE PYD GERGİNLİĞİ

Türkiye bugünlerde karşı karşıya kaldığı Suriye kaynaklı sorunlarda müttefiklerinden destek istemesi çok normaldir. Bu bahsedilen PYD-YPG'nin Türkiye'ye dönük düşmanca tutumları mevcuttur. Bunlar uyarılmışlardır ancak buna rağmen tutumlarını değiştirmemişlerdir. Türkiye'nin terör örgütü olarak tanımladığı yapılara müttefiğimizin terör örgütü olarak görmemesi tamamen hayal kırıklığıdır. Bu konudaki hassasiyetimizin başta ABD ve diğer müttefiklerimiz de bilmelidir.

(Hüseyin Çelik ve Bülent Arınç'nı açıklamalarıyla ilgili) AK Parti geleneğinde muhalefetleşme yoktur. Kendileri de AK Parti geleneğinden gelmektedirler.Eleştiriler katkı sağlar ama şahsi değerlendirme yanlış. Zıt görüş çıkabilir ama karar alınınca arkasında durulur. Bazı açıklamalar AK Parti geleneğine uymuyor.

ERDOĞAN-GÜL GÖRÜŞMESİ

11. Cumhurbaşkanı Sayın Gül ile Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan arasındaki görüşme normaldir. Sayın Gül'ün önerileri de olabilir. Ülkenin meseleleri değerlendirilir. Biz bunu bir kriz olarak görmüyoruz.

LAVROV'UN SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞTİR

Lavrov'un açıklamalarının son kullanma tarihi geçmiştir. Türkiye'ye karşı kara propaganda unsurudur. Türkiye DAEŞ'i terör örgütü olarak tanımlamıştır. Rusya şimdiye kadar DAEŞ'e göstermelik operasyon dışında müdahalede bulunmamıştır. 

ABD'NİN PYD'YE DESTEĞİ

PYD, Fırat'ın Batısına geçmesi halinde Türkiye'nin nasıl davranacağını biliyor. Türkiye'nin bununla ilgili hazırlıkları da vardır. Bölgede etki oluşturduklarını düşünmeleri sadece bir hayaldir. Sadece sahada yuvarlanan bir futbol topu gibi yönlendirilmektedir.

TÜRKİYE-İSRAİL İLİŞKLİLERİ

Daha önce de söylediğimiz gibi İsrail Gazze'ye olan tutumunu değiştirir, ablukayı kaldırır, özür ve tazminat şartlarını yerine getirirse ilişkilerimi normalleşecektir. Batı Şeria'daki, Gazze'deki yasa dışı faaliyetleri kınamıştık yine kınıyoruz. Domates ulaştırılamıyor Gazze'ye. Zaman zaman konuşuluyor, Lazkiye'de rejim, Kuzey'de Kürt, ortada Arap devleti diye. Bu bölge için çok tehlikelidir. Aynı zamanda bunu arzulayan devletlerin başkentleri için de tehlikelidir.

CHP'NİN PYD KARARSIZLIĞI

CHP Milletvekili Türkiye'nin PYD'ye neden düşmanlık yaptığını anlamıyoruz diyor. Sayın Kılıçdaroğlu da PYD terör örgütüdür ve Türkiye neden PYD'ye yardım ediyor diyor. Açıkçası ilkokul seviyesinde bir diplomasi dersi almaları gerekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...