Tgrt Haber
06 Kasım 2023 15:45 - Güncelleme : 06 Kasım 2023 15:50

CHP'li Eren Erdem veda etti! Odasını boşalttı, helallik istedi

CHP Medya, Planlama ve Sosyal Medya Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem görevine veda etti. Gazetecilere mesaj gönderen Erdem helallik istedi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
CHP'li Eren Erdem veda etti! Odasını boşalttı, helallik istedi
Eren Erdem,CHP

Cumhuriyet Halk Partisi'nde cumartesi günü yapılan kurultayda genel başkanlık seçimini Özgür Özel'e kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yaklaşık 5 ay önce Medya, Planlama ve Sosyal Medya Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Eren Erdem görevine veda etti.

Özellikle mayıs ayındaki cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi yaptığı açıklamalarla tepkilerin hedefi olan Eren Erdem, gazetecilere veda mesajı gönderdi. Erdem mesajında, "Görev yaptığım 5 aylık süreçte; mesaime katkınız için çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince işlerinizi kolaylaştırmaya çalıştım. İstemeden kırdığım biri varsa, helallik isterim. Göreve yeni gelecek medya sorumlusu arkadaşımızın iyi işler yapacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Erdem'in Genel Merkez binasındaki odasını da boşalttığı öğrenildi.

KURULTAY SONRASI İLK AÇIKLAMA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Özgür Özel'in kazandığı 38. Olağan Kurultay sonrası ilk açıklamasını sosyal medya hesabından paylaştı. Seçim süreci ve sonrasında iftiralara maruz kaldığını söyleyen Erdem, "Kemal beye ciddi haksızlıklar yapıldı. Ahlakım, terbiyem, parti kültürüm gereği; benimle mezara gidecek “sırttaki hançerleri” çok iyi bildiğim için, tek geri adım atmadım" dedi.

Erdem açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Seçimlerden sonra Parti Yöneticisi (MYK üyesi) oldum. Yaklaşık 5 aydır görev yaptığım MYK üyeliğim boyunca, edep ve haya ederek en ağır iftiralar karşısında dahi ses etmedim. Adeta, tüm seçim sürecini ben yönetmişim gibi, birileri tarafından 'günah keçisi' ilan edildim.

Yapmadığım şeyler 'yapmışım' gibi anlatıldı. Her yeni güne, yeni bir iftira ile uyandım. Partimin en zor günlerinde, en zor şartlarda; sorumlulukla bu görevi yaptım. Bu süre zarfında; partimin aylık sabit giderlerinde yaklaşık 2,5 milyon TL tasarruf sağladım. Partimin sürekli dışarıdan aldığı 'görsel tasarım, medya-sosyal medya izleme' gibi hizmetleri içeri alarak kurumsallaşma sürecine katkı sundum.

"KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINI SAVUNDUM"

Medya birimi personel alımlarında 'tanıdık' ilişkisi yerine, üniversite önerisini baz alarak alım yaptım. CHP muhabirlerinin işlerini kolaylaştırmak önceliğim oldu. 5 ay gibi kısacık bir sürede, 81 ilde 'Medya-Tanıtım sorumluları' oluşturduk, yerel medya ile ciddi ilişkiler kurduk. Marmaris’te yerel medya çalıştayı yaparak, iletişimimizi güçlendirdik. Kurumsal sosyal medya hesaplarımızı yeniledik, görsel açıdan güçlendirdik, içeriklerimizi daha nitelikli hale getirdik ve elbette dahası, çok iş yaptık, mücadele ettik.

Evet! Ben Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını savundum, bunun doğruluğuna inandım. Seçim süreci ve öncesinde hiçbir görevim olmadığı halde, niçin sürekli ben linç edildim? Çünkü, net durdum. Milletvekilliği yahut belediye başkanlığı istemedim. Ki şu an milletvekili değilim.

'KEMAL BEY'E HAKSIZLIK YAPILDI'

Kemal Bey'e ciddi haksızlıklar yapıldı. Ahlakım, terbiyem, parti kültürüm gereği; benimle mezara gidecek 'sırttaki hançerleri' çok iyi bildiğim için, tek geri adım atmadım. Varsın bana 'kötü adam desinler, ben Kemal Bey'e paratoner olurum' dedim. Ve kurultay sonuçları bu fikrimi hiç değiştirmedi. Evet, genel başkanımız değişmiştir. Partililiğimiz icabı, bu durumu tartışmayız. Ancak, haklılığı icabı Kemal Kılıçdaroğlu konusundaki tutumumuzdan asla geri adım atmayız.

Günü gelir, hakikatler elbet haklı çıkar. Artık partimizin emrinde; seçim zaferleri için zindanlarda nasıl mücadele ettiysek; yeni yönetimimizin başarısı içinde öyle mücadele ederiz. Saygılarımla."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...