Tgrt Haber
05 Aralık 2023 17:40 - Güncelleme : 05 Aralık 2023 17:41

HDP'den CHP'ye açık kapı! Dikkat çeken 'görüşme' mesajı

HEDEP Eş Genel Başkanı Tulay Hatımoğulları Oruç, yerel seçim öncesi ittifak temaslarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Oruç, CHP ile görüşmeye de açık kapı bıraktı.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
HDP'den CHP'ye açık kapı! Dikkat çeken 'görüşme' mesajı
HEDEP,CHP,ittifak,yerel seçim

HEDEP Eş Genel Başkanı Tulay Hatımoğulları Oruç, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin "Bu savaş durdurulmalı, ateşkes derhal ilan edilmelidir." dedi.

Oruç, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bölgedeki çatışmaların, savaşların bitmek bilmediğini, yaşamı dile getirmek isterken katliamları, ölümleri konuşmak zorunda kaldıklarını söyledi.

İsrail'in, "insani ara"nın ardından Gazze'yi bombalamaya devam ettiğini, her gün 200'e yakın çocuğun yaşamını yitirdiğini aktaran Oruç, "Açıklanan ölüm rakamları 20 bine merdiven dayamış ancak gerçek rakamın bundan çok daha yüksek olduğu biliniyor. Her bir insanın canını yitirmesi demek kocaman bir hayatın ortadan kalkması demek. Bu savaş durdurulmalı, ateşkes derhal ilan edilmelidir. Bu konuda asıl yaptırım gücüne sahip olanlar hamaset siyasetini bir türlü bırakmayıp sadece timsah gözyaşı dökmeye devam ediyor. Türkiye'deki tüm demokrasi güçleri ve siyasi öznelerle birlikte mazlum Filistin halkı ve bölgedeki Kürt sorunu başta olmak üzere tüm sorunların çözümü için gelin taşın altına elimizi koyalım. Coğrafyamızdaki hiçbir insanın yaşamını kaybetmemesi için hep birlikte Orta Doğu'da barış ağacını dikelim." diye konuştu.

"KAPISINI ÇALMADIĞIMIZ KİMSE KALMAYACAK"

Oruç, yerel seçim çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini, HEDEP'e yapılan yoğun başvuruların kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Adayları en geniş kent uzlaşısıyla seçeceklerini anlatan Oruç, özellikle erkek egemen anlayışa karşı kadınların, gençlerin ve engellilerin ön plana çıkmasını istediklerini dile getirdi.

Toplumun tüm renklerini bu dönemde aday göstereceklerini ifade eden Oruç, şu değerlendirmede bulundu:

"Yoğun başvurular umutlarımızı daha da artırıyor. Halkına, partisine sahip çıkan insan sayısını gördükçe daha çok motive oluyoruz. Son MYK toplantısı sonrası parti sözcümüz batıda da aday başvurularımızı hızlandırma kararımızı kamuoyuyla paylaştı. Biz her yerde kazanmak üzere yola çıkıyoruz. Bölge belediyeleri için ellerini ovuşturanlar bilsinler ki onlara oradan ekmek çıkmaz. Halkımızla birlikte il il, ilçe ilçe, köy köy sahadayız. Elini sıkmadığımız, kapasını çalmadığımız hiç kimse kalmayana dek sokaktayız. Bizler kazanmak için yola çıktık, umut bizimle."

CHP İLE GÖRÜŞME OLACAK MI?

HEDEP'in seçimlere tek başına girme kararına ilişkin soru üzerine Oruç, "Kararımızı içeride de açıkladık. Bizler Türkiye'nin her yerinde yönetimlere talibiz." dedi.

Oruç, "CHP ile bir görüşmeniz olacak mı?" sorusuna, "Şu an bir görüşme talebi yok. Biz tüm siyasi partiler ve toplumsal dinamiklerle zaten seçimleri konuşmak üzere görüşmeye açığız. Herkesin görüşme talebine açık olduğumuzu ifade etmek istiyorum." cevabını verdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...