Tgrt Haber
06 Mart 2024 14:57 - Güncelleme : 06 Mart 2024 15:25

Anket sonuçları geldi: İmamoğlu-Kurum yarışında kıyasıya rekabet! İstanbul'da son durum ne?

Yerel seçimler yaklaştıkça anket şirketlerinin yaptığı çalışmalar yakından takip ediliyor. Peki Murat Kurum ile Erkem İmamoğlu'nun yarıştığı İstanbul'da son durum ne, hangi aday önde götürüyor? İşte son gelen ankette çarpıcı sonuç...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com.tr
Anket sonuçları geldi: İmamoğlu-Kurum yarışında kıyasıya rekabet! İstanbul'da son durum ne?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin kesinleşmiş aday listelerini panoya astı.  Kesin listeye göre, büyükşehir belediye başkanlığı için en fazla adayın yarıştığı illerden biri İstanbul oldu. İstanbul’daki seçim yarışında bağımsız adayların sayısı, parti adaylarının sayısını geçti. Megakentte 22’si siyasi parti, 27’si bağımsız toplamda 49 aday bulunuyor.

Yerel seçimler yaklaştıkça sonucun ne olacağının en çok merak edilen illerden biri de tabi ki İstanbul... Yerle Yerel seçimlere ALF Araştırma şirketi, Cumhur İttifakı'nın İBB Adayı Murat Kurum ile CHP'nin adayı mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yarışacağı İstanbul için yapılan son anketi yayınladı.

İMAMOĞLU YARIŞI ÖNDE GÖTÜRÜYOR

4 bin 400 kişinin katılımıyla gerçekleşen ankette, "31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi adaya oy vereceksiniz?" sorusu yönetildi. 

Anket sonuçları geldi: İmamoğlu-Kurum yarışında kıyasıya rekabet! İstanbul'da son durum ne? - 1. Resim

Anketin sonuçları ise şöyle:

  • CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu: Yüzde 37,8 (2019 yerel seçimlerinde İmamoğlu, İstanbul'da yüzde 48,80 oy almıştı)
  • Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum: Yüzde 36,9 (2019 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı İstanbul'da yüzde 48,55 oy aldı)
  • Dem Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Meral Danış Beştaş: Yüzde 4,6
  • İYİ Parti'nin adayı Buğra Kavuncu: Yüzde 4,3
  • Zafer Partisi'nin adayı Azmi Karamahmutoğlu: Yüzde 4,1
  • Yeniden Refah Partisi İstanbul adayı Mehmet Altınöz: Yüzde 4

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...