Tgrt Haber
21 Ağustos 2022 23:01 - Güncelleme : 22 Ağustos 2022 03:23

Muharrem İnce'den S400'leri eleştiren Kılıçdaroğlu'na tepki: Amerika'ya göz kırpıyor

CHP'den ayrılıp Memleket Partisi'ni kuran Muharrem İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun S-400 füze savunma sisteminin alınma amacını sorgulayıp hükümeti eleştirmesine tepki gösterdi. Muhalefetin S-400'lere yönelik eleştirisinin ABD'ye göz kırpmak olduğunu savunan İnce, "Bu Amerika'ya 'ben senin adamınım' demektir. Biz öyle demiyoruz. Türkiye kendini savunmak için gerekirse S-400, gerekirse de F-35 alacak" diye konuştu.

Muharrem İnce'den S400'leri eleştiren Kılıçdaroğlu'na tepki: Amerika'ya göz kırpıyor
Muharrem İnce,Kemal Kılıçdaroğlu,s400

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, yurt gezilerine devam ediyor. İzmir programı kapsamında Foça ilçesini ziyaret eden Muharrem İnce, buradaki konuşmasında eski partisi CHP ve ittifaktaki bazı ortaklarına eleştirilerde bulundu.

Partisinin millete yeni bir seçenek sunduğunu belirten Muharrem İnce, "Bu iktidardan 13 sene Erdoğan'ın bakanlığını yapmış Babacan mı kurtaracak bizi? Suriyelileri göndereceğiz de altılı masadaki Davutoğlu mu gönderecek? O getirmedi mi Suriyelileri?" dedi.

İzmir programı kapsamında Foça ilçesinde esnaf ve vatandaşları selamlayan İnce, daha sonra Eski Foça Demokrasi Meydanı'nda vatandaşlara hitap etti. CHP'ye 42 yıl hizmet ettiğini ve CHP'nin düşmanı değil dostu olduğunu ifade eden İnce, "Ama öyle kötü ellerde ki. Allah aşkına şu belediyeleri görüyor musunuz, memnun musunuz? Ben memnun değilim" diye konuştu.

'MAVİ VATANI SAVUNUYORUZ'

CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisinin yer aldığı altılı masanın birçok konuda fikir birliğinde olmadığını savunan İnce, dış politika konusunda oy kaygısıyla muhalefet yapılmaması gerektiğini belirtti.
Muharrem İnce, şöyle devam etti:

"Bunların kafaları karışık. Net fikirleri yok. Memleket Partisinin iktidarında Suriyelileri göndereceğiz, nokta. Libya tezkeresine 'evet' diyoruz. Çünkü Türkiye Akdeniz'de olmalıdır. Mavi Vatan'ı savunuyoruz. İstanbul Sözleşmesi'ni imzalayacağız.

MUHALEFETE S-400 TEPKİSİ

Bazı konular siyaset üstüdür. Örneğin S-400 savunma aracıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti NATO üyesidir. Ama NATO üyesi ülkeler PKK'ya, YPG'ye silah vermektedir, bizi sırtımızdan vurmaktadırlar. Türkiye de F-35 almak istemiş Amerika'dan, parasını vermesine rağmen uçakları teslim etmiyorlar. Türkiye de S-400 alıyor. Şimdi muhalefetin çıkıp S-400'ü eleştirmesi Amerika'ya göz kırpmasıdır, Amerika'ya 'ben senin adamınım' demesidir. Biz öyle demiyoruz. Türkiye kendini savunmak için S-400 alması gerekiyorsa S-400 alacak, F-35 alması gerekiyorsa F-35 alacak.

'MİLLİ KONULARDA ORTALIĞI KARIŞTIRMAK MUHALEFET DEĞİL'

Ne işimiz var Azerbaycan'da demiyoruz biz. Türkiye Azerbaycan'a yardım etmelidir. Hatta az etmiştir. Biz iktidar olduğumuzda daha fazla edeceğiz. Milli konularda sırf iş olsun diye ortalığı karıştırmak muhalefet etmek değildir. Muhalefet etmek yanlışları gördüğünüzde konuşmaktır. Dış politika; ayaküstü konuşulacak, üç tane oy fazla alayım diye yapılacak iş değildir."

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İngiliz basınına verdiği röportajda S-400'lerle ilgili şu yorumu yapmıştı:

"Gittiler S-400 aldılar. Şu soruyu sordum, kime karşı kullanacaksınız? Yunanistan'a karşı mı kullanacaksınız? NATO ittifakı içinde. Suriye'ye karşı mı kullanacaksınız? Orası da çok daha güçlü Ruslar var. İran'a karşı mı kullanacaksınız? Kasr-ı Şirin'den bu yana aramızda hiçbir sorun çıkmamış. E kime karşı kullanacaksınız?"

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...