Tgrt Haber
23 Nisan 2015 16:57

Şentop, 'Ekmeleddin Bey’e başbakanlık verilmek istendi'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, CHP, MHP, HDP koalisyonunda MHP İstanbul Milletvekili Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na başbakanlık verilmek istendiğini iddia etti.

Şentop, 'Ekmeleddin Bey’e başbakanlık verilmek istendi'
chp, Hdp, MHP, Mustafa Şentop

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, İHA ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın gündeme ilişkin sorularını cevapladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘iki maaş ikramiye’ gibi vaatleri ile HDP’nin ‘elektrik ve suyun bedava olacağı’ yönündeki vaatlerine ilişkin kaynak sorunuyla ilgili yaşanan tartışmaların sorulması üzerine Şentop, “Bu tablo bana 1991 seçimleri öncesi Türkiye’sini hatırlattı. Özellikle HDP’nin açıklamasını görünce CHP bin 500, HDP bin 800 veriyor. O dönemde Anavatan Partisi Hükümeti vardı. Başbakan Sayın Mesut Yılmaz, taban fiyat açıklamıştı. O dönemde yine Doğruyol Partisi Genel Başkanı olarak Süleyman Demirel seçimlerde konuşuyordu. Her yerde vaatler, anahtarlar. Tansu Hanım’da onu iki anahtar şeklinde sembolleştirdi. İlçelere sizi il yapacağız vaadi. Taban fiyatında iş biraz inada binmişti o zaman. Hükümet açıkladı, Demirel biraz üstünde fiyat verdi. Hükümet fiyatı arttırdı, Demirel bir daha arttırdı. Yapmamak üzere kurulu vaat sisteminin siyasetin en önemli lafıdır bu bence; ‘Kim ne veriyorsa 5 lira fazlasını veriyorum’ dedi. Bunun üstünde bir laf olamaz” diye konuştu.
“CHP EĞER BU KONUDA SAMİMİYSE CHP’Lİ BELEDİYELERDE MADEM ASGARİ ÜCRETİ BİN 500 LİRA OLARAK UYGULASIN”
Dün İstanbul’un ilçelerinde yaptığı ziyaretlere vatandaşın verdiği tepkileri anlatan Şentop, şunları kaydetti:
“Bizim sloganımızı burada söylememiz lazım. ‘Onlar konuşur, AK Parti yapar’ bizim sloganımız bu. Yapmaya niyetiniz olmadıktan sonra bunun hiç hesabını yapmaya gerek yok. Ödemeyecekseniz bin 500 diyebilirsiniz, 2 bin 500 de diyebilirsiniz ödeme niyetiniz yoksa. Burada HDP’nin iktidara gelme ihtimali var mı? Yok. Dolayısıyla bin 800 gayet iyi bir rakam. CHP’de bin 500 diyor. Ne zaman ödeyecek bunu CHP. Seçimden sonra ödeyecek mi? Notere gitti imza verdi. O zaman noterdeki imzaladığı o belgeyi 8 Haziran akşamı gösterelim ödesin. Ödeme mecburiyeti olan CHP değil ki bunu. Hükümet ödeyecek. Peki hükümet olabilecek mi CHP? Sayın Kılıçdaroğlu hedef koyduğu yüzde 35. Yüzde 35 ile tek başına iktidar olabilir mi bir parti Türkiye’de. Daha önceki koalisyonları biliyoruz. Koalisyonda bütün partiler seçim vaatlerini alıp çöp tenekesine atıyorlar. Oturup iki parti, üç parti beraber bir koalisyonla ilgili hükümet programı hazırlıyorlar. CHP eğer bu konuda samimiyse, yapılabilirliğini göstermek istiyorsa CHP’li belediyelerde madem asgari ücreti bin 500 lira olarak uygulasın. Sen bunda o kadar iddialısın kendi belediyelerinde uygula bir görelim.”
“4 YIL SADECE YEMEK İÇİN İSTİYOR BUNU”
Şentop, CHP’nin kaynağını belirlerse kendisinin CHP’ye oy verip vermeyeceğinin sorulması üzerine, “Yok ben oy vermem hiçbir zaman. Kaynağını gösterse de iktidara gelme iddiası yok. Gösteremez zaten kaynağını da. Kaynak dediğini de Sayın Kılıçdaroğlu açıkladı; ‘Şuana kadar 79 yılda gelen hükümetlerin yaptığı harcamanın iki katını AK Parti 12 yıl içerisinde yapmış.’ AK Parti’nin başarısını da burada övüyor farkında olmadan. Bu biraz sosyal medyada eleştirildi. Ne diyor Kılıçdaroğlu, ‘Bana 4 yıl verin’ diyor. 4 yıl bu hazineyi, bu toparlanan kaynakları, yatırımlar için oluşturulan bu kaynakları 4 yılda bitirecek, tüketecek, iflas edecek, bırakıp gidecek. 4 yıl sadece yemek için istiyor bunu. SGK’daki uzmanlığını biliyoruz. 4 işlemi geçince hesapta şaşıyor. SGK’yı ne hale getirdiğini biliyoruz, iflas noktasına gelmişti SGK. Buradaki mesele CHP ile ilgili iktidara gelme niyeti yok. Böyle bir niyetiniz olmadığı zaman sınırsız ölçüde vaat edebilirsiniz. Yeni kaynak bulamayacağı belli zaten. O şunu demek istiyor; AK Parti hükümetlerinin üretmiş olduğu bu kaynakları biz farklı bir şekilde harcayabiliriz” ifadelerini kullandı.
“VAAT OLARAK ORTAYA KOYDUKLARININ YARIDAN FAZLASI YILLARDIR TÜRKİYE’DE AK PARTİ HÜKÜMETİNİN UYGULAMALARI”
CHP’nin vaatlerinin maliyetiyle ilgili bir hesabının olup olmadığı sorusuna Şentop, “473 milyar 2015 bütçemiz. Orada bizim hesabımıza göre özellikle sosyal güvenlik bağlamındaki emeklilikte yaşa takılanlar dahil olmak üzere bunların maliyeti asgari olarak 250-300 milyarı buluyor. Bizim mevcut bütçemizin yüzde 70’e yakınını sadece bu vaatlere finanse etmek için harcamak gerekiyor” yanıtını verdi.
Kılıçdaroğlu’nun vaatlerinde kaynağını bütçe olarak göstermesiyle ilgili ise Şentop, “İnek içti, dağa kaçtı, yandı bitti kül oldu hikayesi gibi bir şey bu. Vaat edip gidiyorsunuz. Türkiye’yi ne kadar tanımadıklarını gösteren husus bu. seçim bildirgesine bakıyorsunuz. Vaat olarak ortaya koyduklarının yarıdan fazlası yıllardır Türkiye’de AK Parti Hükümetinin uygulamaları. Farklı isimlerle bunları vaat olarak yapacağız diye söylediği şeyler” dedi.
“2002 TÜRKİYE’SİNDE BİRAZ REAKSİYONER TAVIR İÇERİSİNDE OY KULLANDI SEÇMEN”
2002’de Cem Uzan’ın vaatleriyle yüzde 7 oy aldığı hatırlatılarak, muhalefetin bu vaatlerine karşı AK Parti’nin argümanlarının, sloganlarının ne olacağına ilişkin Mustafa Şentop, şöyle konuştu:
“2002’den bu yana Türkiye’de siyaset değişti. Bunlar eski siyasetin son kalıntıları. Bu seçimde de son oyunlarını oynuyorlar. Bundan sonraki seçimlerde de artık böyle bir Türkiye tablosuyla karşılaşmayacağız. Muhalefette dahil olmak üzere gerçekten bir tez ortaya koyarak, ayakları yere basan politikalar, projeler üreterek siyaset yapma mecburiyetini görecek. Bu seçimde dersini alacak. 2002 seçimlerinde Genç Parti hikayesinin özel durumu var. 2002 Türkiye’sinde biraz reaksiyoner tavır içerisinde oy kullandı seçmen. O yaşanan krizler dolayısıyla mevcut Türkiye’yi yöneten partiler, muhalefette bulunan partilerle ilgili olarak reaksiyoner tavır içerisine girdi. Burada bazı oylar biraz protesto oylardı Genç Partiye giden oyların bir kısmı. Milletimizin ben size şu kadar vereceğim dediği için bir partiye oy vereceğini zannetmiyorum. Artık ölçüp tartabilecek bir siyasi olgunluk var Türkiye’de. Siyasetin geneline de bakmak lazım. Biz 2002’de bunu değiştirdik. Milletimiz oyunun gücünü gördü. Verdiği oyla sonuç alabileceğini AK Parti ile fark etti. Artık rasyonel değerlendirmeler yapıyor. Nereden vereceksin diye soruyor. Bunu görmek istiyor.”
“SAYIN KILIÇDAROĞLU SON KOZUNU OYNUYOR BU SEÇİMDE”
“Sayın Kılıçdaroğlu son kozunu oynuyor bu seçimde” diyen Şentop, “Kendi ifadesi yüzde 35. Bunu alamazsa herhalde bunu bırakmak durumunda kalacak” dedi. Şentop, AK Parti’nin yapamayacağı şeyleri de vaat etmediğini anlattı.
Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmaları hatırlatılarak, Kılıçdaroğlu’nun komisyondaki tavırları ve şimdi yeni anayasa konusunda söylediği vaatlerle ilgili soru üzerine Şentop, “Engellemeyi çok somut olarak şöyle ifade edelim. Komisyonda AK Parti Başkanlık Sistemini önerdi gibi ir süre hikayeler anlatıyorlar. Hepsini bir kenara bırakalım. Biz ne dedik en sonunda; bu 60 maddeyi geçirelim. Böylece anayasa yapma konusundaki samimiyetinizi görelim. Önce CHP Genel Başkanı ‘evet’ dedi buna. Bizde bunun üzerine görüşmeye başladık. Daha sonra ‘hayır’ dedi. Bu konuda samimi değiller. Yeni anayasa konusunda da diğer vaatleri gibi hesabı yapılmamış, söylenmiş şeyler” şeklinde konuştu.
“MHP, HDP, CHP KOALİSYONU VE BAŞBAKAN DA EKMELEDDİN BEY’İ MHP’Yİ RAZI ETMEK İÇİN DÜŞÜNÜYORLAR”
MHP İstanbul Milletvekili Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun 7 Haziran sonrası CHP, MHP ve HDP koalisyonunun başbakanı olacağı yönündeki iddialara ilişkin Mustafa Şentop, “İnsanlar çaresizlik içinde kaldığında elindeki malzemeyle idare etmek mecburiyeti hissediyor. CHP tek başına iktidar olamıyor. Birinci parti de olamıyor Türkiye’de mümkün değil. Şimdi ise CHP ve MHP ikisi yetmiyor. HDP’yi de barajı aşması için bütün farklı çevrelerden paralel yapı dahil olmak üzere bir propaganda psikolojik ortam oluşturmaya çalışıyorlar. HDP’nin barajı aşma ihtimali yok.
Bütün anketleri çöpe atın bırakın bir kenara. 30 Mart’ta yüzde 6,5 oy almış olan bir siyasi bir yıl içerisinde oyunu nasıl yüzde 80 arttırıp da barajı aşabilir. Demirtaş’ın oylarına bakılırsa Cumhurbaşkanlığı seçiminde o oylar hiçbir yerde tutmuyor. O seçimin bir özelliği vardı. O seçimde CHP, MHP’li olduğu ortaya çıkan ismi Ekmeleddin, MHP’lilerin ‘Emsalettin’ diye tanımış olduğu bir kişiyi CHP desteklemek zorunda kaldı o senaryo içerisinde. ‘Tıpış tıpış gidip oy verecekseniz’ dedi Kılıçdaroğlu. Demirtaş’a oy kayma oldu bu koalisyon içerisinde özellikle CHP’den. Onun için Demirtaş’ın oyunu HDP’nin oyu gibi kabul etmek çok yanlış. Asıl baz alınacak olan 30 Mart’taki oyudur. Türkiye tablosunu değiştiren bir şey yok HDP barajı aşarsa. Burada AK Parti karşısı cepheyi bu sefer bir koalisyon üzerinden kurmak istiyorlar. CHP, MHP ve HDP. Tabi yıllardır vatan bölünüyor vs diye hakaret ettikleri HDP ile MHP’nin koalisyona girebilmesi kolay değil. MHP’yi koalisyona sokabilmek için muhtemelen Ekmeleddin Bey’e Başbakanlık verip MHP’ye de bakın Başbakan sizden HDP ile koalisyona razı olun diye söyleyecekler. MHP Genel Başkanının yetkilerinin HDP ile koalisyona nasıl baktıklarını kamuoyuna açıklamaları lazım. MHP, HDP, CHP koalisyonu ve Başbakan’da Ekmeleddin Bey’i MHP’yi razı etmek için düşünüyorlar. Bu ihtimaller hepsi Türkiye’de AK Parti karşıtı cephenin kendi kendine gelin güvey olmasından ibarettir” dedi. 
AK Parti’nin 2011 seçimlerinde aldığı oyu arttıracak şekilde gayet iyi bir sonucu 7 Haziran’da alacağını ifade eden Şentop, “2023 hedefini biz ortaya koyduk. Bu seçim esasen arka arkaya üç seçim 30 Mart, 10 Ağustos, 7 Haziran seçimleri Türkiye’de çok temel bir kararın verilmesi üzerine kurulmuştu bu seçimler. Buradaki karar sadece bir dönem için değil, AK Parti’nin yeni Türkiye için istemiş olduğu bu vizenin milletimiz tarafından verilmesi üzerine kurulu” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...