Tgrt Haber
31 Ağustos 2023 18:26 - Güncelleme : 31 Ağustos 2023 20:15

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Harp Okulu diploma töreninde gençlere 4 ilkeyi hatırlattı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan Hava Harp Okulu Sancak Devir Teslim Töreni’nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan diploma töreninde gençlere 4 ilkeyi hatırlattı.

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
Erdoğan,Harp okulu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu Komutanlığı Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreninde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

20 yıl önce yüzde 20 milli yapıya sahiptik bugün ise yüzde 80 savunma sanayiinde milli ürüne sahibiz. Artık kendi uçaklarını üretebilen bir ülke haline geldik. Her geçen gün daha da ileri gidiyoruz. Savunma sanayiindeki atılımlarla eksiklerimizi giderdik.

Teknolojideki birikimleri dostlarımızla paylaşmaktan memnuniyet duyuyoruz. Dostlarımızın hak ve hakkaniyet mücadelesinde hep yanlarında olduk. Bu imkanlarımız sayesinde diplomasi ve insani ilişkilerde gelişme gösterdik.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Harp Okulu diploma töreninde gençlere 4 ilkeyi hatırlattı

Önümüzdeki yıllarda biz kendi vizyonumuzu hayata geçirmeyi sürdürdükçe tüm insanlık, medeniyet güneşimizin şefkat ve adalet ışığından faydalanacaktır.

4 İLKEYİ HATIRLATTI

Herkesin sömürecek meta olarak baktığı toplumları biz sadece insan olarak görüyoruz. Okul ziyaretlerinde ifade ettiğim 4 ilkeyi tekrar hatırlatmak istiyorum. Oku, düşün, uygula, neticelendir.

''Milletler en büyük kahramanlarını en büyük tehditler, tehlikeler, saldırılar esnasında çıkarır” diyen Erdoğan, “Dün Büyük Taarruz'un 101. yıldönümünü milletçe coşkuyla kutladık. Bu vesileyle Büyük Taarruz başta olmak üzere Milli Mücadele'nin her bir safhasına mücadele eden kahraman ordumuzun tüm mensuplarını rahmetle yad ediyorum. Büyük Taarruz’un baş komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ordumuzu yöneten teğmeninden genaraline tüm subayları şükranla yad ediyorum. Milletler en büyük kahramanlarını en büyük tehditler, tehlikeler, saldırılar esnasında çıkarır. Asırlardır milletimizin sinesinden çıkan her bir kahraman bizim önümüzde yeni ufuklar açmış yeni ışıklar yakmıştır. Bugün Türkiye Yüzyılı ile ecdada yakışır yeni şan ve şerefleri milletimize kazandırmanın gayreti içerisindeyiz. Sizlerin arasından çıkan yeni kahramanlar ise bu kutlu bayrağı daha ileri taşıyacaktır. Dünyanın geçmişle kıyaslamayacak kadar karmaşık ve tehlikeli bir yola gittiği gerçektir. Bu ortamda biz ecdadın emanetine halel getirmeden dünyanın yeni düzeninde ülkemizin hak ettiği yere çıkarmasının mücadelesini veriyoruz.''

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...