Tgrt Haber
25 Aralık 2023 14:42 - Güncelleme : 25 Aralık 2023 15:19

CHP ve DEM'e bildiri tepkisi! Bahçeli Genel Kurulu terk etti, AYM'ye seslendi

Son dakika haberi: MHP lideri Devlet Bahçeli, DEM Partililer konuşurken Genel Kurulu salonunu terk etti. Daha sonrasında açıklama yapan Bahçeli, "CHP ve DEM'i takip etmeyeceğim, Anayasa Mahkemesi'nin yapması gerekeni yapıyorum" dedi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Devlet Bahçeli,MHP,DEM,HDP,CHP,Son dakika

MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM'de bütçe görüşmeleri sırasında söz DEM Partisi'ne gelince Genel Kurulu terk etti. DEM Partililer konuşurken TBMM Genel Kurulu salonundan ayrılan Bahçeli, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

BAHÇELİ'DEN AYM'YE SİTEM

CHP ve DEM Partiyi takip etmeyeceğini söyleyen Bahçeli, Anayasa Mahkemesine de sitemde bulundu. Bahçeli, "CHP'yi de takip etmeyeceğim. Arkadaşlarım da takip etmeyecekler. Anayasa Mahkemesinin yapması gerekeni yapıyorum bugün" dedi.

DEM PARTİ VE CHP TERÖR BİLDİRİSİNİ İMZALAMADI

Kuzey Irak'ta eli kanlı terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği hain saldırılarda 12 askerimiz şehit oldu. TBMM'de saldırılarla ilgili AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi imzasıyla ortak bildiri yayınlanırken DEM Parti ve CHP ortak bildiriyi imzalamadı. Bildiriye imza atmayan DEM Parti ve CHP'ye tepkiler çığ gibi büyüdü.

ORTAK BİLDİRİ

AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin imzaladığı ortak bildiride şu ifadelere yer verilmişti:

"Birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz. Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamayacaktır. Bölücü terör örgütü PKK tarafından iki gündür gerçekleştirilen hain terör saldırıları neticesinde 12 vatan evladımızı kaybetmiş bulunmaktayız. Milletimizin başı sağ olsun. Bu menfur saldırılarda şehit düşen kahraman askerlerimize Cenabıallah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize sabır, yaralılarımıza acil şifa diliyoruz.

Bizler, TBMM'de, bildiride imzası bulunan siyasi parti grupları olarak, birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamayacaktır. Aziz milletimizin teröre asla boyun eğmeyeceğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliğine tehdit oluşturan tüm terör örgütleriyle tavizsiz bir şekilde mücadele edecek güç ve kudrete sahip olduğunu kararlılıkla ilan ediyoruz"

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...