Tgrt Haber
25 Nisan 2014 20:06 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 10:58

Festivalde 1 ton ciğer dağıtılacak

Edirne'de bu yıl 4'ncüsü düzenlenen Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali renkli görüntülerle başladı.

Festivalde 1 ton ciğer dağıtılacak
edirne, Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali, mehmet müezzinoğlu, Yerel Yönetimler haberleri, Yerel Yönetimler,

Yerli ve yabancı bando takımlarının şehrin değişik noktalarında konserler vereceği festivalin son gününde kentin meşhur yiyeceği yaklaşık 1 ton tava ciğer ücretsiz olarak halka dağıtılacak. Edirne Belediye Başkanlığı'nın organize ettiği Bando ve Ciğer Festivali'nin 4'ncüsü bugün renkli görüntülerle başladı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, tava ciğerci ustaları ve vatandaşların oluşturduğu kortej belediye başkanlığı önünden banDo takımları eşliğinde trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi'ne kadar yürüdü. Buradaki festival açılışında konuşan Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, belediyeciliğin alt yapının yanısıra o kentin sosyal, kültürel yaşamını ve o kentte yaşayanların konforunu attırmak olduğunu belirterek, "Bu bağlamda kültürel etkinlikler kapsamında düzenlediğimiz festivallerimiz artarak devam edecek. Öyle bir Edirne istiyoruz ki, gökyüzü mavi, dağlar yeşil, tarla sarı olsun. Öyle bir Edirne istiyoruz ki, geceleri her çocuğun başını sokacağı bir evi olsun. Bunun için çalışmaya devam edeceğiz. Şöhreti uluslar arası sınırları aşan ciğerin de festivalini yapıyoruz. Bütün ustaların, emekçilerin katkısıyla patentini de aldık. Şimdi başka şehirlerde ciğerin eğil olmayan ellerde işlenmesini ve kullanılmasının önüne geçeceğiz" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, başkanlığı kazanan Recep Gürkan'ı tebrik ederek başladığı konuşmasında "Edirne'nin tava ciğerinin tanıtımlarını da kentin dışında da yapmamız gerekiyor. İki gün önce Ankara'da Bingöl günleri vardı. O günleri duyunca Edirne'nin adına içimde burukluk oluşuyor. Bugün gelirken yolda dinledim, İstanbul'da Rize günleri var. Edirne'nin ciğer festival günleri neden olmuyor sormamız lazım. İstanbul ile köprüleri daha sağlam kurmamız oralara da tanıtmamız lazım. Gelecek sene İstiklal Caddesi'nde yürüyüşünü yapalım sonra da festivalini yapalım. İstanbulluya ciğeri tanıtırsak, her gün 10 bin müşteri İstanbul'dan gelir" dedi.

BAŞKAN DEMİR BARİYERLERİ KALDIRDI

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, konuşmaların ardından festival alanından ayrılırken, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, Zabıta ekiplerine protokol ile vatandaşların arasına konulan demir bariyerlerin kaldırılması talimatını verdi. Demir bariyerlerin arkasında programı izleyenler bu hareketini alkışlarken, Belediye Başkanı Gürkan, "Arkadaşlar burada düzenleme yaparken, protokolün güvenliği sağlamak amacıyla sanıyorum, neden yapıldığını bilmiyorum. Demir bariyerler koymuşlar. Halkın seçtiği başkanın halktan korkması gibi bir şey olabilir mi? O yüzden kaldırdık, halkla aramıza bırakın bariyeri hiçbir şey koymamaya çalışırken, bariyer konmasını kabul etmemiz mümkün değil" diye konuştu.

ÜCRETSİZ DAĞITILACAK

Edirne'de bugün başlayan ve 3 gün sürecek olan festivalin son gününde ücretsiz olarak halka tava ciğeri dağıtılacak. Edirne Tanıtma ve Tava Ciğeri Kaliteyi Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar ise bu yıl 4'ncüsü yapılan festivalin kendileri için büyük önem taşıdığını ifade ederek, "Edirne'nin meşhur tadı olan tava ciğeri artık sınırları aşarak çok bilinen bi yerel lezzet haline geldi. Bu festivalle de tanıtımlarımızı sürdürüyoruz. Bu yıl festivalde yaklaşık 1 ton ücretsiz olarak tava ciğer dağıtımı yapacağız" dedi.

Konuşmaların ardından festivale katılan Edirne Belediyesi Bando takımının yanı sıra Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya'dan gelen bando takımları konser verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...